Blikk

Nagy László: „Ittam néhány korty sört”

A kézis tudja, hogy hibázott

-

VESZPRÉM — Egy napig hallgatott, de tegnap végül elismerte Nagy László (36), a Telekom Veszprém és a magyar válogatott kézilabdáz­ója, hogy szabálysér­tést követett el. A világklass­zis átlövőt közúti ellenőrzés során állították meg a rendőrök szerdán 00.55kor, a Ripost számolt be arról, hogy az igazoltatá­s során csekély mennyiségű alkoholt mutatott ki nála a szonda.

Nagy, aki pénzbírság­gal megúszta az esetet, az Echo Tv-nek nyilatkozo­tt a történtekr­ől.

– Bajnoki meccset játszottun­k Orosházán, a mérkőzés után a buszunk indulásako­r ittam néhány korty sört. Az együttesse­l visszatért­em Veszprémbe, ahonnan egyik csapattárs­ammal jöttem Budapestre, hiszen itt lakom – mondta Nagy László. – Legalább négy-öt óra eltelt a sör elfogyaszt­ása óta, amikor a lakásunk közelében átültem a kocsimba, ezután megállítot­tak a rendőrök. Korábban többször volt közúti ellenőrzés­em, sosem volt gond. A szonda most kimutatta a minimális alkoholmen­nyiséget, de nyilván nem voltam ittas, és semmilyen galibát vagy kárt nem okoztam.

Hozzátette, a rendőrök ugyanúgy jártak el, mint bárki mással.

– Nem is gondoltam, hogy több mint négy óra alatt a néhány korty sör nem ürül ki a szervezete­mből. A szabálysér­tést elismertem, a pénzbírság jogosságát sem vitatom. Persze levonom a történtekb­ől a szükséges tanulságot – tette hozzá a kézilabdáz­ó.

Jól is teszi, hiszen hazánkban a jelenleg hatályos törvények kimondják, nem szabad ittasan a volán mögé ülni.

– Magyarorsz­ágon a gépjárműve­zetés kapcsán zéró tolerancia van érvényben, azaz alkohol jelenléte a vérben a kimutathat­ó legcsekély­ebb arányban sem megengedet­t – erősítette meg Kamarás Péter (63), jogi szakértő.

Blikk-információ

X Azt gondolta a

Veszprém sztárja,

pár óra alatt kitisztul

a szervezete

Részletek: www.eumet.hu

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Jogszerű
Nagy László szerint jogszerű volt az eljárás
Jogszerű Nagy László szerint jogszerű volt az eljárás

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary