Családanyával került összetűzésbe az alpolgármester

Szemetelőnek hitte az autóst, kicsit túlreagálta

BLIKK - - Politika -

BUDAPEST — A szívbajt hozta rá egy egész családra az egyik DK-s alpolgármester, miután erőteljes fellépésével szerette volna megállítani az autóval utazó családot. A kellemetlen szituációt vélhetően egy félreértés okozta, ami miatt a politikus azt gondolhatta, hogy illegális szemetelőket ér tetten. Ám a siker helyett egy rémült család és egy síró kisgyermek lett a rajtaütés eredménye, amelyben úgy tudjuk, az alpolgármester felháborodottan kiabálva az autó ablaktörlőlapátjait hajtogatta ki, így szerette volna megfékezni a „szemetelőket”.

A rémült családanya ezután a közösségi oldalon írta ki magából a sérelmeit. – Egy bazi nagy szemeteszsák hevert az úttesten. Párom megállt, és eltette azt az úttestről a járdára. Erre egy ember utánunk hajtott, és a következő lámpánál elkezdte feszegetni az ajtónkat, majd az ablaktörlőket őrjöngve, hogy mi szemetelünk – idézte fel a névtelenségét kérő családanya a történteket, aki lapunknak elmondta, az a legnagyobb fájdalma, hogy mindezt 8 éves kisfia szeme láttára.

– A fiam megijedt, sírva fakadt, próbálta ő is megmagyarázni a hangoskodó férfinak, hogy az édesapja csak jót akart, a férfi meg arra hivatkozott, hogy ő az alpolgármester – idézte fel zaklatottan a nő, aki le is fotózta az agresszív autóst. – Aznap este a fiam képtelen volt lenyelni egy falatot is az őt ért sokk miatt.

Az alpolgármestert mobiltelefonján értük utol, hogy megtudjuk az ő álláspontját. A politikus a beszélgetés kezdetén elismerte, hogy szokatlan

X A 8 éves gyerek sírva próbálta védeni apját, a DK is megvizsgálja a közúton történt csetepatét

szituációba került, ami után cseten megkereste az internetes panaszkodó édesanyát. Tettét nekünk azzal magyarázta, hogy a kerületben a legnagyobb lakossági probléma az illegális szemetelés, amely ellen élharcosként küzd. Éppen ezért – mint fogalmazott – lehet hogy túlreagálta a dolgot. A beszélgetés végén azonban visszavonta szavait.

Rendőrségi feljelentés nem történt, ám az alpolgármester a pártján belül vizsgálatra számíthat indulatai miatt.

– Úgy látjuk, hogy sajnálatos, de jóhiszemű félreértésből történt az eset, ugyanis az alpolgármester azt hitte, hogy illegális szemétlerakás zajlik éppen a kerületben. Erre kívánta figyelmeztetni a másik autóst. Ezek után vitába keveredtek, amelyben nem világos számunkra egyelőre, hogy ki volt a kezdeményező és kinek van igaza. Részletesen tájékozódni fogunk az ügyben – közölte a Blikk-kel a DK illetékese, hozzátéve, hogy bárki is a hibás, végtelenül sajnálják a történteket.

Blikk-információ

Internetes panasz Az édesanya egy internetes oldalon tette közzé, miket kellett átélniük egy szemeteszsák miatt

Indulatos számonkérés Az asszony lefényképezte az autójuk ajtaját feszegető és hangosan kiabáló férfit, akit képtelenek voltak meggyőzni igazukról

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.