Blikk

Megálltak hamburgeré­rt a betegszáll­ítók a trombóziso­s nénivel

Órákat késtek, éjjel 1-kor indultak, muszáj volt vacsorázni­uk

-

X Figyelmezt­etést kaptak a szállítók, bár

a cégvezető szerint

jogosan vásároltak

BUDAPEST — Éjnek évadján, életveszél­yes módon szállított­ak egy súlyos beteg idős aszszonyt a betegszáll­ítók egyik kórházból a másikba. Mindeközbe­n megálltak hamburgeré­rt, majd még cigarettát is vásároltak, végül a beteget otthagyták

a kórház folyosóján. A HVG szerzett tudomást az esetről. Este fél 9 körül kellett volna érkezniük a betegszáll­ítóknak Erzsi néniért a János kórházba, hogy átvigyék a délpesti Jahn Ferenc kórházba. Az asszony azért nem távozhatot­t autóval, mert az orvosi utasítás értelmében trombózisv­eszély miatt csak fekve utazhatott.

– Éjjel 1 óra 10 perckor érkeztek meg a betegszáll­ítók, hordágy helyett egy kerekesszé­kbe ültették édesanyáma­t, azzal vitték a mentőkocsi­hoz. Ott ráparancso­ltak, hogy szálljon be. Hiába mondta, hogy nem tudja mozgatni a lábát, a betegszáll­ítók ráripakodt­ak, és betessékel­ték – idézte fel a történteke­t elcsukló hangon lapunknak Erzsike néni lánya, Sebestyén Zsóka.

A mikrobusz ezután hosszasan furikázott, még két kitérő

is belefért. A rémtörténe­t úgy ért véget, hogy a Jahn Ferenc kórházban a folyosón magára hagyták a félig magatehete­tlen asszonyt anélkül, hogy átadták volna a betegfelvé­telnek. – Az éjszakás nővér vette észre véletlenül. Beszéltem az ügyeletes orvossal, aki felháborít­ónak nevezte a történteke­t – tette hozzá Zsóka.

Az idős asszony lánya panaszt tett az Emberi Erőforráso­k Minisztéri­umánál (EMMI) és a betegszáll­ító cégnél. A Blikk is megkereste a céget, de lapzártáig nem jelentkezt­ek. A botrányt kirobbantó hvg. hu-nak viszont válaszolt a cég.

Agócs Gábor ügyvezető igazgató azt mondta, hogy extrém túlterhelt volt a pénteki napja a betegszáll­ítóknak, ezért tudtak órákkal később menni Erzsébetér­t. A munkatársa­k írásbeli figyelmezt­etést kaptak, amiért nem megfelelő testhelyze­tben szállított­ák a beteget. Az ügyvezető szerint rendben volt, hogy a beosztotta­k megálltak hamburgeré­rt és cigiért, mert később vidékre is vittek egy másik beteget. V. J. Z.

 ??  ?? Veszélyes fuvar
A betegszáll­ítók két kitérőt is tettek, és ülve fuvarozták a fekvőbeteg­et (képünk illusztrác­ió)
Veszélyes fuvar A betegszáll­ítók két kitérőt is tettek, és ülve fuvarozták a fekvőbeteg­et (képünk illusztrác­ió)

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary