Megálltak hamburgerért a betegszállítók a trombózisos nénivel

Órákat késtek, éjjel 1-kor indultak, muszáj volt vacsorázniuk

BLIKK - - Aktuális -

X Figyelmeztetést kaptak a szállítók, bár

a cégvezető szerint

jogosan vásároltak

BUDAPEST — Éjnek évadján, életveszélyes módon szállítottak egy súlyos beteg idős aszszonyt a betegszállítók egyik kórházból a másikba. Mindeközben megálltak hamburgerért, majd még cigarettát is vásároltak, végül a beteget otthagyták

a kórház folyosóján. A HVG szerzett tudomást az esetről. Este fél 9 körül kellett volna érkezniük a betegszállítóknak Erzsi néniért a János kórházba, hogy átvigyék a délpesti Jahn Ferenc kórházba. Az asszony azért nem távozhatott autóval, mert az orvosi utasítás értelmében trombózisveszély miatt csak fekve utazhatott.

– Éjjel 1 óra 10 perckor érkeztek meg a betegszállítók, hordágy helyett egy kerekesszékbe ültették édesanyámat, azzal vitték a mentőkocsihoz. Ott ráparancsoltak, hogy szálljon be. Hiába mondta, hogy nem tudja mozgatni a lábát, a betegszállítók ráripakodtak, és betessékelték – idézte fel a történteket elcsukló hangon lapunknak Erzsike néni lánya, Sebestyén Zsóka.

A mikrobusz ezután hosszasan furikázott, még két kitérő

is belefért. A rémtörténet úgy ért véget, hogy a Jahn Ferenc kórházban a folyosón magára hagyták a félig magatehetetlen asszonyt anélkül, hogy átadták volna a betegfelvételnek. – Az éjszakás nővér vette észre véletlenül. Beszéltem az ügyeletes orvossal, aki felháborítónak nevezte a történteket – tette hozzá Zsóka.

Az idős asszony lánya panaszt tett az Emberi Erőforrások Minisztériumánál (EMMI) és a betegszállító cégnél. A Blikk is megkereste a céget, de lapzártáig nem jelentkeztek. A botrányt kirobbantó hvg. hu-nak viszont válaszolt a cég.

Agócs Gábor ügyvezető igazgató azt mondta, hogy extrém túlterhelt volt a pénteki napja a betegszállítóknak, ezért tudtak órákkal később menni Erzsébetért. A munkatársak írásbeli figyelmeztetést kaptak, amiért nem megfelelő testhelyzetben szállították a beteget. Az ügyvezető szerint rendben volt, hogy a beosztottak megálltak hamburgerért és cigiért, mert később vidékre is vittek egy másik beteget. V. J. Z.

Veszélyes fuvar A betegszállítók két kitérőt is tettek, és ülve fuvarozták a fekvőbeteget (képünk illusztráció)

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.