Családjától is elzárják a rákkal harcoló hokist

BLIKK - - Sport -

BUDAPEST — Élete legnehezebb meccsére készül Hardi Richárd (24). A Ferencváros fiatal jégkorongozója újra a nyirokrákkal harcol, és jól tudja, a második összecsapás még inkább embert próbáló lesz. Az erőt ad neki, hogy

de azzal is tisztában van, borzalmasan nehéz hónapok várnak rá.

A tehetséges hokis a Blikk tegnapi számában mesélt arról a sokkoló hírről, hogy 2015 után ismét nyirokrákot diagnosztizáltak nála az orvosok. Tavaly tavaszszal, tizenkét kemoterápiás kezelés után felépült, és visszatérhetett a jégre, a legutóbbi bajnoki szezont végigjátszotta a Fradiban.

Most sokkal drasztikusabb beavatkozások várnak rá.

– Két éve enyhébb módszert alkalmaztak, mert az kevésbé rombolta a szervezetemet, így viszont volt rá esély, hogy visszatérjenek a rákos sejtek a szervezetembe. Konzultálva az orvosokkal, most jóval nehezebb időszak vár rám a gyógyulás érdekében – árulta el Hardi Richárd. – Először október elején kell kórházba mennem, egyhetes kemoterápiára. Már ez is változás, hiszen korábban csak egyegy napig tartott ez nálam. Azután háromhetenként, négy alkalommal egynapos kezelések is lesznek.

Ezek után következik majd a küzdelem legkeményebb csatája, ugyanis lelkileg és fizikailag egyaránt megerőltető kezelésen is át kell esnie. a szeretteimtől. Nem érintkezhetek velük, steril szobában kezelnek, ahová csak orvosok mehetnek be – tette hozzá Hardi. – Csupán a kórterem üvegfalán keresztül láthatjuk egymást. Telefonon beszélhetünk, de ez még így is borzalmasan nehéz időszak lesz az életemben. Ráadásul, ha túl leszek rajta, az immunrendszerem annyira legyengül, hogy egy ideig nem mehetek emberek közé.

X A legnehezebb talán az lesz, amikor nem érintkezhet a szeretteivel

Az életéért folytatódott harcra készülő jégkorongozó igyekszik feltöltődni, hogy erősen szállhasson majd szembe a rémisztő kórral.

– Apuval elmegyünk egy vitorláskirándulásra, hogy lelkileg feltöltődjek,

– Februárban őssejtátültetés következik, ez azzal jár, hogy nagyjából egy hónapra el kell szakadnom a családomtól,

Tudja

Hardi tudja, drasztikus beavatkozások várnak rá

Kemény

Hardi Richárd a hokipályán is keményen küzdött, most az életéért kell megharcolnia a gyilkos kórral

és a hét végén kilátogatok a

csapat meccsére is. Most az a legfontosabb, hogy meggyógyuljak, és hiszek is abban, hogy sikerül majd. Utána meglátjuk, hogy jégkorongozóként visszatérek-e – bizakodott Hardi.

Szabó Endre

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.