Rosberggel térhet vissza az F1-be Kubica

BLIKK - - Sport -

X A súlyos kézsérülése és hat év kihagyás után a Williamsbe tart a versenyző

SZINGAPÚR — A világbajnoki címvédő segítségével akar visszakerülni a Forma–1-be Robert Kubica (32) – a tavalyi szezon végén visszavonult német Nico Rosberg (32) egyengetheti az útját. A lengyel versenyző még 2011-ben, a száguldó cirkusz téli szünetében szenvedett borzalmas balesetet egy olaszországi raliviadalon: a sérült jobb kezét csak több műtéttel tudták megmenteni. Azóta nem szerepelt F1-es futamon, de idén felvetődött, esetleg visszatér, s előbb a korábbi csapatának, a Renault-nak a 2012-es gépét vezette, majd nyáron, a Hungaroringen az idei modelljével száguldott.

– Az elején tíz, legfeljebb húsz százalékot adtam volna arra, hogy egyszer újra Forma–1-es autóba ülök. Ám most már nyolcvan-kilencven százalékra teszem ezt a tervemet – nyilatkozta augusztusban Kubica. – Elszálltak a kételyek, készen állok a visszatérésre.

Úgy tűnt, akár már a nyári szünet utáni belga futamon lehetőséget kap a lengyel a volt munkaadójától, de valamiért hirtelen megszakadt a sokat ígérő kapcsolat, s a pilóta felbontotta rövid távú szerződését. A gond az, hogy a jövő esztendőre már nincs szabad ülés a mezőnyben. Az egyetlen esély, hogy a brazil Felipe Massa (36) „nyugdíjba” vonul, így a Williams esetleg esélyt adhat Kubicának.

Ezért (is) jött a képbe Rosberg. A német 2006-tól 2009-ig a grove-i csapatot erősítette, majd a Mercedesnél annak a brit Paddy Lowenak (55) az irányítása alatt dolgozott, aki immáron a Williams egyik vezetője, vagyis remek kapcsolatrendszere van, amit kamatoztathat.

– Lewis Hamilton mellett Robert volt a legnagyobb riválisom a pályafutásom során. Nagyon izgalmas számomra, hogy most segíthetem, várom az együttműködést, hiszek benne, sikeresek leszünk – mondta Rosberg.

A lengyel és a német gyerekkorában ismerkedett meg, együtt gokartoztak.

– Fantasztikus, hogy Nicóval dolgozhatok. Nagy segítséget nyújthat, hogy viszszatérhessek – tette hozzá Kubica. P. Z.

Készen áll

Robert Kubica jobb karját a 2011-es ralibalesete után majdnem amputálták, de már jól van

Tesztelt

Augusztusban, a Hungaroringen több mint száz kört ment a lengyel az idei Renault-val

Váltott

Nico Rosberg tavaly világbajnok lett, most menedzser

Barátok

Kubica (balra) és Rosberg már gyerekkoruk óta ismerik egymást

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.