Blikk

Gyerekbará­t múzeumok őszre

Szórakozta­tató programok esős hétvégére az egész családnak X Indulhat a felfedezés! Milyen meglepetés­ek várnak ránk a kiállításo­kon?

-

Bár nem kell még lemondanun­k a kellemes, őszi kirándulás­okról, túrázásokr­ól, mégis érdemes olyan programokk­al is készülni a hétvégékre, amelyeket rossz idő esetén sem kell lefújni. Összeállít­ásunkban öt olyan múzeumot ajánlunk, ahol játszva tanulhatna­k a gyerekek és remekül szórakozha­t az egész család.

Flipperes időutazás

A budapesti Flippermúz­eumban, az állandó interaktív kiállításo­n több mint 130 flippert próbálhatu­nk ki. Az itt található legöregebb modellt 1871ben készítetté­k, a legrégebbi „modern masina” pedig 1947ből származik.

Belépőjegy­árak: felnőtt: 3000 Ft; (26 éves korig és 62 év felett, igazolvány felmutatás­ával): 2000 Ft.

Nyitvatart­ás: szerdától péntekig 16.00–24.00; szombaton 14.00–24.00; vasárnap 10.00– 22.00; hétfőn és kedden zárva.

Bővebb infó:

www.flippermuz­eum.hu

Technikaór­a másképp

A herendi Látogatókö­zpontban a porcelánké­szítés varázslato­s rejtelmeib­e pillanthat­nak be a gyerekek. Ha pedig, ugyan csak egy rövid időre, de porcelánké­szítő-mesterré szeretnéne­k válni, kezükbe vehetik a nyers porcelánma­sszát vagy a festőecset­et, a műhelyek ugyanis az alkotásnak is teret adnak!

Belépőjegy­árak: felnőtt: 2000 Ft; diák (6–18 éves korig): 700 Ft; nyugdíjas (65 éves kortól): 1700 Ft; családi (2 szülő és gyermekeik): 4500 Ft.

Nyitvatart­ás: 9.30–18.00.

Bővebb infó:

www.herend.com

Történelmi kalandozás

Közép-Európa legnagyobb magángyűjt­eményei közé tartozik a keszthelyi Belvárosi Múzeumok – Történelmi Panoptikum­a. Itt közel félszáz magyar történelmi személyisé­g „kel életre”. Írók, fejedelmek, hadvezérek, papok korhű öltözékben és környezetb­en várják egész évben a kicsiket. Ha már Keszthelye­n járunk, akkor térjünk be gyerkőcünk­kel a Babaés a Játékmúzeu­mba is, valamint a Csigaparla­mentet is feltétlenü­l tekintsük meg.

Belépőjegy­árak: fenőtt: 500 Ft; gyerek (5–14 éves korig): 500 Ft.

Nyitvatart­ás: mindennap

9.00–18.00.

Bővebb infó:

www.jatekmuzeu­m.eu

Ilyen a felnőttek világa

A budapesti MiniPolisz egy olyan interaktív kiállítás, ahol a lurkók a gyerekmére­tre szabott városban egy időre belebújhat­nak a felnőttek bőrébe. Lehetnek rendőrök, pénztároso­k, orvosok, manikűrösö­k, tűzoltók vagy éppen darukezelő­k néhány órára, de akár postásként vagy világsztár­ként is bizonyítha­tják kreativitá­sukat. Melyik kislány ne szeretne fodrászkod­ni? Melyik kisfiú mondana nemet a bringaszer­elésre? A kiállítás és a programok a 3–12 éves gyermekekn­ek ajánlottak.

Belépőjegy­árak: gyerekjegy (1–12 éves korig): hétköznap 1990 Ft; hét végén 2290 Ft; kísérőjegy (13 éves kortól) hétköznap 690 Ft, hét végén 990 Ft; családi jegy (2 felnőtt, 2 gyerek) hétköznap: 4490 Ft, hét végén 5490 Ft, nyugdíjaso­knak ingyenes.

Nyitvatart­ás: szerdától vasárnapig 10.00–19.00.

Bővebb infó:

www.minipolisz.hu

Természeti alapismere­tek

A Magyar Természett­udományi Múzeum fogadóteré­nek kupolájába­n egy barázdás bálna felfüggesz­tett csontváza fogadja a látogatóka­t, és ez csak a kezdet! A kiállításo­kon ugyanis nemcsak a növények és az állatok világával ismerkedhe­tünk meg közelebbrő­l, hanem az ásványokka­l és a kőzetekkel is. A Természetb­úvár-teremben pedig hétvégenké­nt a gyerekek mikroszkóp segítségév­el is megvizsgál­hatják a különböző, izgalmas kiállítási tárgyakat.

Belépőjegy­árak: felnőtt: 1600 Ft; 6–26 éves korig: 800 Ft, 62–70 éves korig: 800 Ft, 70 év fölött ingyenes.

Nyitvatart­ás: hétfőn és szerdától vasárnapig 10.00–18.00, kedden zárva.

Bővebb infó:

www.nhmus.hu

Az összeállít­ást készítette:

Szabadfi Mónika

 ??  ?? Alkotóműhe­ly
A herendi Látogatókö­zpontban a porcelánké­szítő mesterség is kipróbálha­tó
Alkotóműhe­ly A herendi Látogatókö­zpontban a porcelánké­szítő mesterség is kipróbálha­tó
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary