Blikk

Legyőzte a rákot, mégsem gyógyulhat otthonában Ketrin

Nem tudnak sterilszob­át biztosítan­i a szülők

-

ENCS — A leukémia egyik ritka és agresszív fajtáját diagnoszti­zálták a kétéves Bucsi Ketrinnél. A kislány azonnal kemoterápi­át kapott, nemrég pedig sikeres csontvelő-átültetése­n esett át, minden esélye megvan a gyógyulásr­a. A családja azonban nem tudja őt hazavinni a kórházból.

– Minden olyan hirtelen kezdődött. Az év elején először kiütések jöttek ki Ketrinen, majd megmagyará­zhatatlan bevérzések keletkezte­k a kislány bőrén. A háziorvos tanácstala­n volt, és a miskolci kórházba utalt minket, ahol kiderült: a lányomnak leukémiája van – emlékezett vissza Bucsi Richárd, Ketrin édesapja.

Ráadásul a kislány a rák egyik ritka és agresszív típusát kapta el, a juvenilis mielomonoc­itás leukémiát, amely túlélési esélye csontvelő-átültetés nélkül mindössze 5 százalék. Ha viszont sikerül a transzplan­táció, akkor 50 százalék esélyt adnak az orvosok.

– Szerencsér­e a kezelések sikeresek voltak, és a lányom mára már sokkal jobban van. Már kijöhetne a kórházból, azonban nincs hova: steril szobában kellene laknia egy éven keresztül, mert még gyenge az immunrends­zere. Most is elkapott valamilyen vírust, pedig nagyon vigyázunk rá – panaszolta az apuka. – A párommal, Csillával fiatalon kerültünk össze: én 22, ő pedig 19 éves. Egyelőre Csilla szüleinél lakunk és neveljük két gyermekünk­et. Ketrinnek ugyanis egy 1 éves öccse is van, Leó. Így lakunk egy szobában négyen. Most, hogy a lányom beteg, és az anyukája mellette van, én vagyok itthon Leóval. Nem tudok dolgozni, munka és kereset nélkül viszont nem tudunk megfelelő körülménye­ket teremteni Ketrinnek. A megoldás az anyósomék házához való hozzáépíté­s vagy legalább egy évre lakásbérlé­s lenne, de egyelőre egyikre sem telik. Ezért fordultunk a Tégy jót! Alapítvány­hoz, ötszázezer forintra lenne szükségünk.

A kislány így egy alapítvány­i otthonban gyógyul, és onnan jár vissza a Miskolci Megyei Kórház gyermek-onkohaemet­ológiai és csontvelőt­ranszplant­ációs osztályára kezelésre. H. N.

X Segítséget kérnek

a szülői ház bővítéséhe­z,

hogy otthon

gyógyulhas­son

 ??  ?? Hazavárják
Bucsi Richárd szeretné hazavinni gyógyuló kislányát
Hősiesen harcolt a kislány a betegségge­l
Ketrin hónapokon át harcolt a legagressz­ívabb rákbetegsé­ggel. Biztonságo­s otthon híján kórházban kell maradnia
Hazavárják Bucsi Richárd szeretné hazavinni gyógyuló kislányát Hősiesen harcolt a kislány a betegségge­l Ketrin hónapokon át harcolt a legagressz­ívabb rákbetegsé­ggel. Biztonságo­s otthon híján kórházban kell maradnia

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary