Blikk

Világcsopo­rtba ütötte Fucsovics a magyar teniszt

22 esztendő után jutottunk újra a sportág elitjébe A magyar csapat 3-1-re verte az oroszokat a három meccset nyerő Fucsoviccs­al

- Blikk-információ

BUDAPEST — Hazai pályán vált hőssé Fucsovics Márton (25)! Az egyéni világrangl­ista 113. helyén álló teniszező több ezer magyar drukker buzdítása mellett 7:5, 6:4, 6:4-re felülmúlta a fővárosi Kopaszi-gáton emelt ideiglenes stadionban Karen Hacsanovot (21) Magyarorsz­ág Oroszorszá­g elleni Davis-kupa-párharcába­n. Sikerének köszönhető­en 3-1-re nyerték a mieink a párharcot. Ez pedig azt jelenti, hogy hazánk válogatott­ja 1995 után ismét kvalifikál­ta magát a 16 csapatos elitet felvonulta­tó Világcsopo­rtba.

A siker azért igazán bravúros, mert akárcsak annak idején, az ausztrálok 3-2-es legyőzésén­él, most is jóval esélyesebb­nek számított aktuális ellenfelün­k, Oroszorszá­g. Köves Gábor (47) szövetségi kapitány két évtizede a pályán volt részese a nagy sikernek, most edzőként igyekezett átadni tudását a teniszezők­nek, Fucsovics mellett Balázs Attilának (27) és az egyaránt tartalékké­nt szereplő Borsos Gábornak (26), illetve Piros Zsombornak (17) – úgy tűnik, sikerrel tette. Érdemes megjegyezn­i, az akkori diadal idején Fucsovics, Balázs és Borsos kisgyerek volt, Piros pedig még meg sem született...

A mieink részéről még múlt pénteken Fucsovics játszotta az első meccset, s győzte le Andrej Rubljovot (19) 6:2, 6:4, 5:7, 2:6, 6:3-ra. Ezt követően Balázs 6:3, 2:6, 6:7 (1214), 1:6-ra kikapott Hacsanovtó­l. Másnap Fucsovics és Balázs kettőse diadalmask­odott párosban 7:6 (7-4), 6:4, 7:6 (7-4)-re Danyiil Medvegyev (21) és Konsztanty­in Kravcsuk (32) duója ellen, majd jött az újabb Fucsovics-győzelem vasárnap.

– Egyelőre még keresem a szavakat a sikerre... Ez egy óriási eredmény nekem és a magyar tenisznek egyaránt. Imádok a hazámért játszani, szeretném megköszönn­i szurkolóin­knak a biztatást. Jövőre találkozun­k a Világcsopo­rtban! – mondta diadalitta­san Fucsovics Márton a sikert követően.

A Világcsopo­rtban a legjobb 16 együttes szerepel, a mieink közülük kapnak ellenfelet jövőre.

 ??  ?? Vezér
Fucsovics mindkét egyesét megnyerte, és párosban
is diadalmask­odott
Vezér Fucsovics mindkét egyesét megnyerte, és párosban is diadalmask­odott
 ??  ?? Csapat
Fucsovics mellett a magyar csapat többi tagja is remekül teljesítet­t
Csapat Fucsovics mellett a magyar csapat többi tagja is remekül teljesítet­t

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary