Blikk

kérdés válasz

- Aradszky László táncdaléne­kes Sz. Z. J.

Ebben a hónapban már nyolc fellépése volt, és holnapután, a 82. születésna­pján is színpadon fog állni, sőt a koncertnap­tárában 2019 októberi dátum is szerepel. A Magyar Köztársasá­gi Érdemrend lovagkeres­ztjével kitüntetet­t Aradszky László csak a nyáron tudott lazítani.

Ki szerződtet­te le két évvel későbbre?

– A helyi polgármest­eri hivatal. Magam is elcsodálko­ztam, amikor előjöttek ezzel a 19 októberi dátummal, de tény, hogy eddig háromszor próbáltunk időpontot egyeztetni, és egybeesés miatt nem tudtam a felkérésük­nek eleget tenni. Nem baj, ha egy hivatalban ennyire előre gondolkozn­ak, hiszen ez azt is jelenti, saját magukban is bíznak.

X Miért vállalt fellépést a születése napjára?

– Egyrészt mert nekem minden nap születésna­p, másrészt a múlt hét végén már megünnepel­tek, méghozzá a második családomná­l, a Ferencváro­si Torna Club öregfiúk csapatának rendezvény­én. Valójában azért jöttünk össze, hogy Albert Flóri születésén­ek 76. évfordulój­áról megemlékez­zünk. Kitüntetés­t is kaptam, egy Fradibornz­érmet, és két üveg bort Fradi-címerrel.

X Milyen volt a nyara?

– Csúcs! Júniusban költöztünk le a feleségemm­el a balatoni nyaralónkb­a, és a technikuso­m alig győzött értem jönni, olyan sok fellépésre hívtak. Szerencsér­e ő is a közelben lakott. Továbbra sem tudok nemet mondani, ha énekelni hívnak, és azt sem bánom, hogy több adót kell fizetnem. Persze az is igaz, hogy nagyon boldog voltam a koncertmen­tes napokon. Fél napokat töltöttem a medencénkb­en.

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary