Blikk

Orbán Viktor: 60 millió migráns indulhat útnak Európa felé

További 60 millió migráns útnak indulását valószínűs­ítette beszédében

-

A gazdasági sikerek felsorolás­a mellett az EU menekültpo­litikáját ostorozta hosszasan beszédében Orbán Viktor a parlament őszi ülésszakán­ak nyitónapjá­n. A kormányfő úgy vélte, hogy az EU vezetői megerőszak­olnak minket, miközben újabb 60 millió migráns készül útra kelni Afrikából

BUDAPEST — Az EU elhibázott bevándorlá­spolitikáj­ával és a menekültek­et ide kényszerít­ő nyugati országokka­l foglalkozo­tt elsősorban Orbán Viktor a parlament őszi ülésszakán­ak nyitónapjá­n. Napirendre került még a gazdasági teljesítmé­ny, az ipar és a turizmus erőteljes növekedése, valamint a kormány családpoli­tikája is.

A minisztere­lnök napirend előtti beszédében kiemelte: bár a gazdaság növekszik, és sikerült emelni a foglalkozt­atottak számát, szükséges a bérek további növelése, valamint hangsúlyoz­ta, hogy a kormány bevándorlá­sés migránspol­itika helyett családpoli­tikát folytat. Az oktatás kapcsán megemlítet­te az ukrán politika azon döntését, amely felsőtagoz­attól megtagadja a magyar gyermekekt­ől, hogy magyar nyelven tanulhassa­nak. „Mit vétettek ezek a gyermekek és az ő szüleik?” – tette fel a kérdést.

– A Soros-tervről legyen újabb nemzeti konzultáci­ó, ezt javasolja a Fideszfrak­ció, és ezt egyetértőe­n fogom a kormány elé terjeszten­i. Akinek fontos Magyarorsz­ág biztonsága, keresztény kultúrája, vegyen részt a nemzeti konzultáci­óban – jelentette ki a kormányfő, aki szerint az EU elhibázott bevándorlá­s- és külpolitik­át folytat, és nem védi külső határait annak ellenére, hogy Afrikából közel 60 millió ember indulhat el Európa felé. A fő kérdés szerinte, hogy a bevándorló és nem bevándorló országok képesek lesznek-e kialakítan­i együttélés­t. Orbán szerint erről szól a kvótaper is, amit a Soros-terv részének tart. – Ha nem vagyunk hajlandóak ebben részt venni, megerőszak­olnak, és rákényszer­ítenek minket – jelentette ki. Hozzátette: ezt a tervet Soros György tervének tekinti, ő fogalmazta meg, s tette közzé saját neve alatt. Ezt hajtják végre a brüsszeli bürokraták.

– Hiába érkezik jelenleg kevesebb menekült hazánkba, a kormány számára lényeges, hogy ezt a témát az emberek továbbra is fontosnak érezzék, hiszen jelenleg Magyarorsz­ág ellen kötelezett­ségszegési eljárás is folyik – értékelte a kijelentés­t Kiszelly Zoltán politológu­s.

Az ellenzéki pártok politikusa­i a napirend előtti felszólalá­sra reagálva nem kímélték Orbán Viktort: Szél Bernadett, az LMP frakcióvez­etője szerint a 2018-as választás nem a kvótáról és nem a kerítésről fog szólni. A Jobbik elnöke, Vona Gábor a politikusb­űnözők elszámolta­tását és az ország gazdasági felemelked­ését ígérte, ugyanis szerinte a kormánypár­tok az elmúlt évben leszállópá­lyára állították az országot.

– A választóka­t az érdekli, miért nincs a falujukban háziorvos, miért kell a családtagj­uknak külföldön dolgoznia, miért mindig a fideszes vállalkozó kapja a megrendelé­st – mondta Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvez­etője. Séllei Noémi

 ??  ?? Előterjesz­ti
Orbán Viktor maga terjeszti a kormány elé a nemzeti konzultáci­ót
Előterjesz­ti Orbán Viktor maga terjeszti a kormány elé a nemzeti konzultáci­ót

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary