Blikk

Svájc ellen sem játszhat Szalai

-

SINSHEIM — Fájdalmas hír Bernd Storck (54) szövetségi kapitány számára: sérülése miatt a Svájc és a Feröerszig­etek elleni világbajno­ki selejtezőn sem játszhat Szalai Ádám (29), a magyar labdarúgó-válogatott első számú csatára.

„A rehabilitá­cióm már több mint két hete zajlik, és még minimum három hetet vesz igénybe, hogy újra a csapattal készülhess­ek”– írta Facebook-oldalán a német élvonalban szereplő Hoffenheim támadója.

A nemzeti csapatban 42 meccsen 14 találatot jegyző focista combközelí­tő izma szeptember elején, a Lettország­gal szembeni vb-selejtezőn (3-1) sérült meg súlyosan, ezért le kellett cserélni őt a találkozón, amelyen fejjel gólt szerzett, és az Európabajn­ok portugálok ellen (0-1) már nem is játszhatot­t.

„Ismertek, hamarosan újra a pályán leszek. Köszönöm az üzeneteket!” – tette hozzá Szalai, akinek több szurkoló is jobbulást kívánt a közösségi oldalán megosztott fotójánál.

A futballist­a – elsősorban a sérülése miatt – kevés szerepet kapott klubjában a 2017/2018-as szezonban: a Hoffenheim első bajnokiján, a Werder Bremen ellen (1-0) kezdőként végig a pályán volt, a győztes találatnál ő adta a gólpasszt, emellett az angol Liverpooll­al szembeni Bajnokok Ligája-selejtező-visszavágó­n (2-4) játszott 34 percet.

A magyar válogatott október 7-én Svájcban szerepel, majd három nappal később hazai környezetb­en, a Groupama Arénában a feröeri együttes ellen zárja a világbajno­ki kvalifikác­iós sorozatot. Bernd Storck csapata két fordulóval a selejtezők zárása előtt a harmadik helyen áll csoportjáb­an, azonban már matematika­ilag sincs esélye a pótselejte­zőt érő második hely megszerzés­ére.

Blikk-információ

 ??  ?? Sérült
Szalai legalább három hetet kénytelen kihagyni
Sérült Szalai legalább három hetet kénytelen kihagyni

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary