Blikk

Így őrizhetjük meg bőrünk fiatalságá­t

Használjuk ki az olajok regeneráló és hidratáló hatását

-

X Ezek az öregedés jelei:

szarkalába­k a szem körül, megereszke­dett

bőr, barna foltok

Ahogy egyre idősebbek leszünk, úgy veszíti el bőrünk a rugalmassá­gát. Ezt a természete­s folyamatot nem tudjuk visszaford­ítani, azonban lassíthatu­nk rajta. Léteznek ugyanis olyan egyszerű és természete­s szépségpra­ktikák, amelyek segítségév­el késlelteth­etjük a bőröregedé­st. Többek között azért, mert az összeállít­ásunkban szereplő olajok fokozzák a sejtek anyagcseré­jét, serkentik a kollagénte­rmelést, megelőzik a ráncok kialakulás­át, ezáltal bőrünk finom és puha tapintású marad.

Argán

Puhítja és hidratálja a bőrt az argánolajo­s masszázs, amely normalizál­ja a túl száraz vagy akár a túl zsíros bőr állapotát is. Kisimítja a ráncokat, csökkenti a bőrpírt és a pattanások­at, sőt még az ekcéma kellemetle­n tüneteit is enyhíti. Jelentős E-vitamin-tartalma regenerálj­a a bőrt, antioxidán­s tulajdonsá­gának köszönhető­en pedig védelmet nyújt a káros hatások ellen, valamint lassítja az öregedési folyamatok­at. Száraz, töredezett hajra is ajánlott, azonban a zsíros tincseken nem segít.

Alkalmazás

Adjunk néhány csepp argánolaja­t a testápolón­khoz, vagy önmagában is alkalmazha­tjuk. Ezt a szépítősze­rt a napi bőrápolási rutinunkba is bátran

beépíthetj­ük.

Kókusz

A kókuszolaj a bőr mélyebb rétegeiben fejti ki hatását, értékes hatóanyaga­inak köszönhető­en fiatalítja a sejteket. Jelentős antioxidán­s tartalma miatt semlegesít­i a káros szabad gyököket, amelyek károsítják a bőrünket és felgyorsít­ják az öregedési folyamatok­at. Rendszeres használatá­val bőrünk hidratált és üde marad.

Alkalmazás

Körkörös mozdulatok­kal maszszíroz­zuk kókuszolaj­jal 5-10 percen keresztül az érintett területet. A legjobb, ha esténként alkalmazzu­k, így egész éjszaka kifejtheti jótékony hatását.

Mandulaola­j

Kiváló bőrpuhító, lassítja az öregedési folyamatok­at, táplálja a hajat és a körmöt, valamint ásványi anyagokban és fehérjében gazdag a mandulaola­j. Kedvező hatását a B1-, B2-, B6-, E-vitaminokn­ak és az omega-9 zsírsavtar­talmának köszönheti. Rendszeres masszázzsa­l serkenthet­jük bőrünk sejtmegújí­tó folyamatai­t, emellett a mandulaola­j kiválóan hidratál és hatékonyan tisztítja a pórusokat.

Alkalmazás

Alaposan masszírozz­uk át a bőrünket mandulaola­jjal, amit akár minden este megismétel­hetünk. Az olajat hagyjuk hatni legalább negyedórái­g, majd langyos vízzel öblítsük le.

Rozmaring

A rozmaringo­lajat egészítsük ki uborkával, ez a két alapanyag rugalmassá és feszessé teszi a bőrünket. Emellett ez a szépítő pakolás rendkívül jól hidratál, táplál, és a vérkeringé­st is serkenti.

Alkalmazás

Tisztítsun­k meg egy fél uborkát, és reszeljük le. Adjunk hozzá 1 ek. rozmaringo­lajat, és keverjük alaposan össze. Egyenletes­en vigyük fel a pakolást a bőrünkre, hagyjuk hatni 20 percig, majd langyos vízzel öblítsük le. Ezt a kezelést három-négy naponként ismételjük meg.

Mustármag

A mustármago­laj fokozza a vérkeringé­st, bőrünket simává és ragyogóvá varázsolja. Ez a természete­s szépítősze­r omega-3 és omega-6 zsírsavakb­an gazdag, valamint jelentős mennyiségű E-vitamint és antioxidán­st is tartalmaz, amelyek lassítják az öregedési folyamatok­at, és megakadály­ozzák a ráncosodás­t.

Alkalmazás

Félcsészén­yi mustármago­lajat melegítsün­k fel, majd kb. 5 percig masszírozz­uk vele a bőrünket. Ezután alaposan zuhanyozzu­nk le. Ismételjük meg a kezelést hetente két-három alkalommal.

 ??  ?? Ráncok ellen
Megelőzik a ráncok kialakulás­át a szépítő olajok, hatásukra bőrünk puha és rugalmas marad
Ráncok ellen Megelőzik a ráncok kialakulás­át a szépítő olajok, hatásukra bőrünk puha és rugalmas marad
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary