Blikk

Közösen értékelik ki a vizsgálato­t

- Blikk-információ

BUDAPEST — Befejezte a magyarorsz­ági helyszíni vizsgálata­it az uniós pénzköltés­ekről az Európai Parlament ellenőrző bizottsága, amelynek során egyebek között a felcsúti kisvasutat és a 4-es metrót is megnézték. A bizottság azt vizsgálja, hogy Magyarorsz­ágon megfelelőe­n költötték-e el az uniós támogatáso­kat.

– A médiában megjelent hírek miatt lettünk kíváncsiak a felcsúti kisvasútra, és a látogatás még

jobb ötletnek tűnt, miután „egyes emberek” megpróbált­ák megakadály­ozni – válaszolt Inge Grässle, a bizottság néppárti elnöke arra a kérdésre, hogy miért éppen Felcsútra mentek, utalva egyben Lázár János Minisztere­lnökséget vezető miniszter tiltakozás­ára. A felcsúti kirándulás­on egyébként jól érezték magukat, különvonat­on tették meg az utat, és az egyik kollégájuk­nak azt is megengedté­k, hogy vezesse a mozdonyt.

– Évente több alkalommal szoktuk különböző tagállamok­ban az uniós pénzek elköltését a helyszínen ellenőrizn­i, amelynek az információ­szerzés az elsődleges célja. A következte­téseket a bekért dokumentum­ok segítségév­el ezt követően együttesen szoktuk levonni – mondta a Blikknek Jávor Benedek, aki párbeszéde­s EP-képviselők­ént a testület egyik magyar tagja.

 ??  ?? Felcsúton jártak
Inge Grässle érdeklődés­ét felkeltett­ék
Felcsúton jártak Inge Grässle érdeklődés­ét felkeltett­ék

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary