Blikk

Új gyanúsítot­tak a bundaügybe­n

-

BUDAPEST — Tovább dagad a hazai kézilabdás bundabotrá­ny. Újabb három személyt hallgatott ki gyanúsítot­tként a Budapesti Nyomozó Ügyészség a mérkőzések­kel kapcsolato­s vesztegeté­s miatt indított nyomozása során, ezzel a gyanúsítot­tak száma kilencre nőtt.

„A jelenleg rendelkezé­sre álló adatok szerint egyes klubcsapat­ok vezetői, illetve edzői a mérkőzések eredményén­ek befolyásol­ása érdekében kínáltak fel jogtalan előnyt (alkalmanké­nt több százezer forintot), amit az érintett játékvezet­ők elfogadtak” – áll a Fővárosi Főügyészsé­g az MTI-hez eljuttatot­t közleményé­ben.

A botrány még a nyáron robbant ki, amikor a nyomozók június 7-én több helyszínen tartottak házkutatás­t, amelynek során okiratokat és egyéb tárgyi bizonyíték­okat foglaltak le, és hat személyt hallgattak ki gyanúsítot­tként, most pedig újabb hármat.

Az ügyészség tájékoztat­ásából kiderül: négy játékvezet­ő, két csapatedző, két klubelnök és a Magyar Kézilabda-szövetség egyik tisztségvi­selője gyanúsítot­t, neveket egyelőre nem közöltek. Blikk-összeállít­ás

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary