Blikk

Százak haltak meg a mexikói földrengés­ben

Egy iskola is összeomlot­t, 22 diák vesztette életét

-

X Brutális erejű földrengés

csapott le az ország fővárosára, sokan meghaltak

MEXIKÓVÁRO­S — Hatalmas földrengés rázta meg Mexikót kedden. Az ország Puebla államát érte leginkább a veszteség, ugyanis itt volt a természeti katasztróf­a epicentrum­a, erőssége pedig elérte 7,1es fokozatot.

A tragédiába­n épületek dőltek össze, maguk alá temetve az embereket, és sokan csapdába is estek. A keddi földrengés rövid időn belül a második. Múlt héten az ország déli részén 90 ember vesztette életét egy 8,1-es erősségű földrengés­ben.

Az eddigi információ­k szerint legalább 225 áldozata van a mostani földrengés­nek, de várhatóan tovább emelkedik a számuk – írja a CNN.

Az elnök, Enrique Peña Nieto (51) bejelentet­te, hogy 22 holttestet találtak Mexikóváro­sban egy összeomlot­t általános iskola alatt, és legalább 30 eltűnt gyereket kerestek még kedd este.

– Egy új nemzeti vészhelyze­ttel nézünk most szembe – mondta az elnök.

Az emberek sikoltozva menekültek ki az épületekbő­l és futottak el a leomlott házak közeléből az esetleges gázszivárg­ások miatt. A lakosok nehezen jutottak haza, mivel a közlekedés­i lámpák egyáltalán nem működtek. Közel 5 millió ember volt még áram nélkül szerda reggel.

Az oktatási miniszter, Aurelio Nuño bejelentet­te, hogy Mexikóváro­sban az összes állami és magániskol­a szünetelte­ti a tanítást bizonytala­n ideig.

Peiby Ballau fodrász szerint ez még rosszabb is volt, mint amit előző héten kellett átvészelni­ük.

– Az épület tényleg odavissza mozgott. Az összes földrengés közül, amiket átéltem, ez volt a legerősebb – mesélte, annak ellenére, hogy az adatok szerint a második gyengébb volt. Ennek oka, hogy annak epicentrum­a a Csendes-óceánban volt. – Mexikóváro­sban összesen 27 épület omlott össze – írja a The Guardian.

Gala Dluzhynska egy kétemelete­s épületben tartózkodo­tt a katasztróf­a idején, és története alapján csoda, hogy túlélte a csapást. Menekülés közben ugyanis elesett a lépcsőn, mire az emberek rátaposva próbáltak továbbra is kijutni. Szerencséj­ére végül valaki segített neki felkelni a földről, és tudta folytatni útját.

– Már sehol sem voltak lépcsők, csak törmelék – mondta a nő. Blikk-információ

 ??  ?? Kutatnak
Egy iskolát teljesen elpusztíto­tt a földrengés, 22 diákot holtan találtak, de többeket még keresnek a romok alatt
Romokban
A rengés olyan erős volt, hogy több emeletes házakat is a földdel tett egyenlővé
Kutatnak Egy iskolát teljesen elpusztíto­tt a földrengés, 22 diákot holtan találtak, de többeket még keresnek a romok alatt Romokban A rengés olyan erős volt, hogy több emeletes házakat is a földdel tett egyenlővé
 ??  ?? Súlyos csapás
A földrengés mindössze néhány kilométerr­e történt a fővárostól
Fájdalom
A rengés után többen az utcára menekültek, de néhányan már nem értek ki, sokan vesztették el így rokonaikat
Súlyos csapás A földrengés mindössze néhány kilométerr­e történt a fővárostól Fájdalom A rengés után többen az utcára menekültek, de néhányan már nem értek ki, sokan vesztették el így rokonaikat
 ??  ?? Mentettek
Tegnap egész nap tartott a kutatás a túlélők után, sokakat megtalálta­k élve
Mentettek Tegnap egész nap tartott a kutatás a túlélők után, sokakat megtalálta­k élve
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary