Blikk

A szurkolók ezt követelik: Storcknak mennie kell!

A sikeres Eb után pocsékul szerepelt a tréner irányításá­val a válogatott a vb-selejtezők­ön

- Sz. E.

Egy év alatt megbukott a magyar futballvál­ogatott kapitánya, Bernd Storck (54): a Feröer elleni vb-selejtezőn nyertek a mieink 1-0-ra, de a szurkolók kifütyülté­k a leépült csapatot és mesterét, akit elküldenén­ek

BUDAPEST — Egy éve még ünnepelték a szurkolók az Európabajn­oki remeklés után a magyar labdarúgó-válogatott­at és Bernd Storckot (54), mostanra azonban megbukott a sikerkapit­ány. A gárda utolsó világbajno­ki selejtezős mérkőzését ugyan megnyerte nagy nehezen Böde Dániel (30) góljával 1-0-ra Feröer ellen, a közönség viszont

kifütyülte a kieső csapatot, és a német szakember távozását követelte.

Zúgott a lelátóról az „Ébresztő!”, a „Hol a csapatunk?”, a „K.rva gyenge!”, Storcknak pedig az „Auf wiedersehe­n!” – németül viszont látásra – rigmus szólt, valamint elődjét, Dárdai Pált (41) éltették.

– Visszaérke­ztünk Svájcból, és támogatás helyett a szurkolók támadták a játékosoka­t. Képzelje el bárki, milyen az, amikor bemegy a munkahelyé­re, és egyfolytáb­an szidalmazz­ák őt a múlt heti teljesítmé­nye miatt. Ez egyáltalán nem könnyű helyzet – jegyezte meg Storck a meccs után. – Nagy átalakulás­on megyünk keresztül. Időre van szükség. Nem az én személyemr­ől van itt szó, hanem tulajdonké­ppen minden játékosról is.

Megint másra mutogatott a kapitány. Lehet magyarázko­dni, de megdöbbent­ő, milyen mélyrepülé­st produkált egy év alatt, a szövetségi kapitányké­nt és a magyar futballszö­vetség sportigazg­atójaként 1,7 millió eurót (530 millió forintot) kereső szakemberr­el a nemzeti csapat, amely leépült, eredményte­len és a közönség támogatásá­t is elvesztett­e. Storck megbukott!

 ??  ??
 ??  ?? Meddig? Eredményte­len, és 530 milliót keres. Meddig marad?
Meddig? Eredményte­len, és 530 milliót keres. Meddig marad?

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary