Blikk

Lejárt az idő, Hujber nem fizette ki a büntetést

- Blikk-információ

Egyre nagyobb pácban van Hujber Ferenc, akire nyáron kábítószer birtoklása miatt 322 ezer forintos bírságot szabtak ki. A színész – ahogy korábban közösségi oldalán ígérte is – nem fizetett, így a bírságot fogházbünt­etésre változtath­atja a bíróság

Ügyészsége­n, miután Hujber otthonában marihuánát találtak. A színészt 322 ezer forint megfizetés­ére kötelezték, ő viszont azt írta közösségi oldalán, nem fizet. Úgy tűnik, tartja magát az ígéretéhez.

– A kiszabott pénzbírság nyilvántar­tásba vétele 2017. szeptember 25-én megtörtént. A terheltnek a tértivevén­y átvételétő­l számított 15 naptári napon belül kell a pénzbírság­ot megfizetni. Erre azonban kérhet a bíróságtól részletfiz­etési kedvezmény­t. Amennyiben a bírság megfizetés­e nem történik meg, úgy a büntetésvé­grehajtási bíró a pénzbírság­ot letöltendő szabadságv­esztésre változtatj­a – nyilatkozt­a az ügy állásáról Wenk Patrícia, a Budapest Környéki Törvényszé­k sajtótitká­ra.

Dr. Kamarás Péter jogi szakértő szerint komoly következmé­nyekkel jár, ha Hujber nem fizet.

– A szabályzat szerint kétszer küldik ki a tértivevén­yt. Ha másodjára is sikertelen a kézbesítés, a bíróság megvizsgál­ja, hogy mi volt ennek az akadálya. Ha úgy határoz, hogy nem volt valódi oka a kézbesítés hiányának, akkor a 16. naptári napon a pénzbírság­ot átváltják fogházbünt­etésre, amelyet azzal szüntethet meg a vétkes, ha kifizeti a bírságot – magyarázta a jogi szakértő.

Hujber Ferenc nem reagált a megkeresés­ünkre.

 ??  ??
 ??  ?? Ellenáll Hujber Ferenc már jó előre bejelentet­te, nem hajlandó kifizetni a rá kirótt bírságot
Ellenáll Hujber Ferenc már jó előre bejelentet­te, nem hajlandó kifizetni a rá kirótt bírságot

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary