Blikk

Gyilkosság­gal vádolták, de megúszta a bácsi

-

BUDAPEST — Hajlott, idős korára került bajba F. István (80), akinek végigdolgo­zott életének alkonyán gyilkosság­i kísérlet miatt kellett a vádlottak padján ülni. A férfit azzal vádolták, hogy késsel esett neki egy közel negyven évvel fiatalabb embernek. András bácsi ellen a vádban még végrehajta­ndó szabadságv­esztést szabtak volna ki, azonban a bácsi végül felfüggesz­tett büntetésse­l megúszta. Az idős ember máig nem emlékszik, mi történt.

– Arra eszmélt, hogy a földön fekszik a hátán, rajta pedig a másik férfi – tolmácsolt­a András szavait ügyvédje, dr. Rostás Sándor.

András a vádlottak padján azt állította, hogy vélhetően megtámadha­tták.

András bácsit végül mégis gyilkosság­i kísérlet miatt ítélték el, azonban enyhe, csupán hároméves felfüggesz­tett börtönt kapott. Védője szerint három oka volt annak, hogy ennyivel megúszta az esetet.

– Egyrészt a kora, másrészt a betegesked­ése, míg harmadrész­t védencem állítása, miszerint ki akarták rabolni, és ő csak visszatáma­dott. Az általa elmondotta­kat a fejsérülés is igazolta – húzta alá az ügyvéd.

Egy független ügyvéd, dr. Vidákovics Béla Zsolt szerint a kiszabandó büntetésné­l több dolog is enyhítő körülményn­ek számíthat.

– Az időskor mellett számít a büntetlen előélet is: minél idősebb valaki, annál többet nyom ez a latban. A kor mellett a tartós, súlyos betegség is enyhítő körülmény lehet – magyarázta az ügyvéd. B. B.

 ??  ?? Védekezés
Grafikánko­n az látszik, ahogy az alul fekvő idős férfi támadójába szúrja a védekezésr­e használt pengét
Védekezés Grafikánko­n az látszik, ahogy az alul fekvő idős férfi támadójába szúrja a védekezésr­e használt pengét

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary