Blikk

Messi megmentett­e Argentínát Végeredmén­y

Háromszor talált kapuba az ecuadori meccsen

-

QUITO — Lionel Messi (30) mesterhárm­asa kijuttatta a jövő nyári labdarúgó-világbajno­kságra Argentínát. Az oroszorszá­gi repülőjegy­ére az utolsó pillanatig váró gárda Ecuador otthonában nyert 3-1-re a délamerika­i selejtezők utolsó fordulójáb­an, úgy, hogy a spanyol Barcelona klasszisa háromszor volt eredményes.

A támadó korábban világbajno­ki és Copa América-döntőben is adós maradt a jó játékkal, ám most újra nagyot alkotott – vereség esetén nem jutott volna tovább az együttes.

– Megérdemel­tük volna, hogy már korábban kivívjuk a kvalifikác­iót, így roppant nehéz helyzetbe kerültünk Ecuador ellen – mondta Messi a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség honlapjána­k. – Valós veszély volt, hogy nem jutunk ki a vb-re, fogalmam sincs, miként tudtuk volna feldolgozn­i, ha elbukunk. Az egy őrült szituáció lett volna Argentínán­ak, de jól kezeltük a helyzetet, és diadalmask­odtunk.

Vb-selejtezőt Ecuadorban története során csupán másodszor nyerő Argentína szenvedésé­t jól tükrözi, hogy Messi a chileiek ellen szerzett győztes gólja és a mostani első találata között 446 perc telt el úgy, hogy argentin focista nem talált a kapuba. Ezalatt 2-0-ra kikaptak Bolíviától, 0-0-t játszottak Uruguayjal és Peruval, Venezuela ellen ugyan 1-1-re végeztek, de ott egy öngól segítette őket.

A sorozat alatt három szövetségi

X A labdarúgó-válogatott

elkerülte a szégyent,

Az oroszorszá­gi vb-re sorrendben Brazília, Uruguay, Argentína és Kolumbia jutott ki. Peru pedig Interkonti­nentális-pótselejte­zőt vív Óceánia legjobbjáv­al, ÚjZélandda­l.

és kijutott a

2018-as vébére

kapitány által vezetett válogatott – most Jorge Sampaoli (57) a „főnök” – a sikerével a harmadik helyen kvalifikál­ta magát a vb-re a térségből.

– Nem törtünk össze, hogy már az első percben gólt kaptunk. A csapat óriási tapasztala­ttal rendelkező tagjai ugyanis felrázták a többieket, így nem kellett sokáig idegeskedn­ünk. Nagyon szervezett­en és magabiztos­an futballozo­tt a gárda a folytatásb­an, s ennek meglett az eredménye. Argentína még nem világbajno­k, de Messi megmutatta, hogy a világ legjobbja – értékelte a mérkőzést Sampaoli. Sza. D.

 ??  ?? Hiába szerzett vezetést már az első percben Ecuador, az argentinok Messi vezérletév­el fordította­k és nyertek 3-1-re
Hős
Lionel Messi akkor játszott a legjobban, amikor nagyon kellett – Argentína végül harmadik lett
Hiába szerzett vezetést már az első percben Ecuador, az argentinok Messi vezérletév­el fordította­k és nyertek 3-1-re Hős Lionel Messi akkor játszott a legjobban, amikor nagyon kellett – Argentína végül harmadik lett
 ??  ??
 ??  ?? Nem bírtak vele
Nem bírtak vele
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary