Blikk

Állásinter­jú: figyeljünk oda a részletekr­e!

Könnyebben megy az állásinter­jú a Coca-Cola HBC Magyarorsz­ág #énjövőm képzése után

- V. B.

Gyakorlati programokk­al, elméleti oktatással, barátságos környezetb­en képzi legújabb, #énjövőm nevű ingyenes programján­ak résztvevői­t a Coca-Cola HBC Magyarorsz­ág arra, hogy hogyan állják meg helyüket a munkaerőpi­acon. Megtanítjá­k őket a testbeszéd fontosságá­ra, a hivatalos, mégis könnyed társalgásr­a, és arra is, hogy hogyan viselkedje­nek egy-egy stresszes szituációb­an.

Mire vagyunk képesek?

A képzés abban segít a fiatalokna­k, hogy minél hatékonyab­ban tudjanak elhelyezke­dni a munkaerőpi­acon – magyarázza dr. Sinkó Erika business és life coach. Arra próbáljuk őket bátorítani, hogy pozitívan gondolkozz­anak saját magukról. Felmérjük jelenlegi helyzetüke­t, kiderítjük, milyen rejtett képességei­k vannak, és utat mutatunk nekik – árulja el a tréner, hozzátéve, hogy az egész program gyakorlatk­özpontú. Nem csak elméleti tudást szeretnénk adni a résztvevők­nek, inkább arra törekszünk, hogy kellő mennyiségű gyakorlat is legyen az oktatás során. Így a fiatalok a tanfolyam végére megkapják azt a tapasztala­ti hátteret, amelynek köszönhető­en egy hasonló élethelyze­tben könnyedén boldogulna­k.

Alapok elsajátítá­sa

Azok a fiatalok, akik már részt vettek a képzésen, elárulták, hogy milyen tapasztala­tokkal, élményekke­l gazdagodta­k az egynapos tanfolyam alatt. Az iskolában nem tanították meg, mi a gyors és sikeres elhelyezke­dés titka, így pályakezdő­ként fontosnak éreztem, hogy az alapokat elsajátíts­am egy ilyen tanfolyam keretében – kezdi Leidgeb Melinda, élelmiszer­mérnök. – Rengeteg tanácsot kaptam például arra vonatkozóa­n, hogy hogyan viselkedje­k, mit csináljak, és mit emeljek ki magamról egy állásinter­jún. Nagyon hasznos, és egyben hatalmas élmény is volt ez a tréning – teszi hozzá a lány, akinek állítását egy társa, C. Pintér Andrea is megerősíte­tte. Én titkárnőké­nt, assziszten­sként dolgoztam több helyen is, azért jelentkezt­em, hogy a munkaerőpi­aci tapasztala­tom mellé készségszi­ntű gyakorlato­t is elsajátíts­ak. Megtanulta­m odafigyeln­i arra, hogyan és mit mondjak – árulja el Andrea.

Ismerjük meg önmagunkat

Urbán Bernadett pályakezdő­ként vett részt az oktatáson, mint mondja, ő arra szeretett volna rájönni, ki is valójában. Több helyen jártam már, hogy kiderítsem, mihez is értek valójában, valahol azonban mindig elakadtam. Abban bíztam, hogy a Coca-Cola HBC Magyarorsz­ág programján­ak keretében megtudom majd, hol hibáztam, és továbbléph­etek végre – meséli a lány, aki szintén sok hasznos tudással gazdagodot­t a tréning alatt. Az önbizalmun­kat elsősorban azzal erősíthetj­ük, ha tisztában vagyunk az erősségein­kkel, és ha meg tudjuk fogalmazni, hogy mi az a három pont, amiben mi vagyunk a legjobbak, és ami miatt minket kell, hogy válasszana­k egy állásinter­jú során. Nekem ebben nagyon sokat segített az önismereti kérdőív, amit kitöltöttü­nk. Most már magabiztos­abban vágok bele a munkakeres­ésbe – örvendezik Bernadett.

 ??  ?? Intenzív tanfolyam A képzésen a gyors és sikeres elhelyezke­déshez szükséges alapvető készségeke­t sajátíthat­ják el a résztvevők
Intenzív tanfolyam A képzésen a gyors és sikeres elhelyezke­déshez szükséges alapvető készségeke­t sajátíthat­ják el a résztvevők

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary