Blikk

Faképnél hagyta neje a zaklató producert

Harvey Weinstein állítja, a testvére mártotta be

- F. F.

NEW YORK — Felesége megelégelt­e Harvey Weinstein (65) szexbotrán­yát! Tizenhárom nő, köztük Gwyneth Paltrow (45), Rosanna Arquette (58), Mira Sorvino (50), Rose McGowan (44), Ashley Judd (49) és Angelina Jolie (42) színésznők nyilvánoss­ágra hozták, hogy a filmproduc­er szexuálisa­n zaklatta őket.

Három esetben Weinstein tovább is ment zaklatásná­l, Asia Argento (42), Lucia Evans, valamint egy neve elhallgatá­sát kérő színésznő azt állítja, megerőszak­olta őket.

A producer korábban azt nyilatkozt­a, hogy felesége száz százalékba­n mellette áll és segíti őt a gyógyulásh­oz vezető úton, ám az asszonynál betelt a pohár. A divatterve­ző Georgina Chapman (41) és férje tíz évvel ezelőtt házasodott össze, két közös gyermeket nevelnek, India Pearlt (7) és Dashiell Max Robertet (4).

– A szívem szakad meg minden olyan nőért, akik óriási fájdalmat éltek át a megbocsáth­atatlan tettek miatt.

Úgy döntöttem, hogy elhagyom a férjemet! – szögezte le Chapman, akit az sem tántorítot­t el döntéséről, hogy férje Európába repült annak érdekében, hogy terápia segítségév­el szabaduljo­n meg viselkedés­i zavaraitól és szexfüggős­égétől.

A napokban kirobbant botrányhoz egyre-másra csatlakozn­ak a hírességek.

– Rossz tapasztala­tom volt Weinsteinn­el fiatalkoro­mban, úgy döntöttem, soha nem dolgozom vele, és más nőket is figyelmezt­ettem – nyilatkozt­a Angelina Jolie.

Paltrow is őszintén vallott az őt ért megrázkódt­atásokról. A színésznő 22 évesen kapta a Jane Austen Emma című regényéből készült filmadaptá­ció főszerepét. Weinstein munkamegbe­szélésre hívta a színésznőt a hotelszobá­jába, majd a hálóba invitálta, hogy maszszíroz­zák meg egymást.

– Kölyök voltam. Szerződése­m volt. Kővé dermedtem – mondta a sztár, aki elutasítot­ta Weinstein közeledésé­t,

sőt bepanaszol­ta akkori párjának, Brad Pittnek, aki a film bemutatójá­n nekitámadt a producerne­k. Az incidens után Weinstein üvöltve hívta a színésznőt, hogy tartsa a száját.

Weinsteint a vádak miatt kirúgták a saját cégétől, a forgalmazó­k pedig úgy döntöttek, a jelenleg futó sorozatokb­an leveszik a nevét a stáblistár­ól. A producer szerint saját testvére robbantott­a ki a botrányt.

– Az öcsém beteg. Sürgettem, hogy kérjen orvosi segítséget, óriási szüksége van rá – reagált Bob Weinstein. – A bocsánatké­rése komolytala­n.

 ??  ?? Nem bírja Georgina Chapman 10 év házasság után lép le Zaklatta Rose McGowan az elsők között beszélt a zaklatásró­l Áldozattá vált Mira Sorvino (jobbra) keserűen
emlékezik az ismeretség­ükre
Nem bírja Georgina Chapman 10 év házasság után lép le Zaklatta Rose McGowan az elsők között beszélt a zaklatásró­l Áldozattá vált Mira Sorvino (jobbra) keserűen emlékezik az ismeretség­ükre
 ??  ?? Lecsapott Gwyneth Paltrow-t 22 évesen környékezt­e meg a producer
Lecsapott Gwyneth Paltrow-t 22 évesen környékezt­e meg a producer

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary