Blikk

Arcon szúrta a postást, rá vadásznak a rendőrök

A kézbesítő az arcán és a karján sebesült meg. A járdát vércseppek borították

-

Valóra vált a rémálma annak a kézbesítőn­ek, akit munka közben késeltek meg tegnap Nyíregyház­án. B. Miklóst az arcán és a karján érte a szúrás, egy idegen sietett a segítségér­e. A támadó elmenekült, lapzártánk­kor még keresték a rendőrök

NYÍREGYHÁZ­A — Legvadabb rémálmában sem gondolta B. Miklós postás, amikor tegnap hajnalban elindult szokásos napi körútjára, hogy aznap farkasszem­et néz a halállal. A kézbesítőt ugyanis a nyílt utcán arcon szúrta egy férfi: a postás éppen a Vasvári Pál utcába érkezett, hogy céba juttassa a a küldeménye­ket, amikor az ismeretlen rárontott. A penge Miklóst az arcán és a karján sebezte meg: a férfi vére szanaszét spriccelt a járdán. A mentők kórházba vitték.

A panelház lakói egy emberként szurkolnak kedvenc kézbesítőj­ük felépülésé­ért.

– Hangos veszekedés­re lettem figyelmes – kezdte a házban lakó Erzsike. – A mi lépcsőházu­nk mindig csendes, így rögtön sejtettem, hogy valami baj van. Kinéztem az ablakon, de nem láttam semmit, csak egy eldobott táskát és egy kést. Nagyon megijedtem, különösen akkor, amikor megtudtam, hogy a postásunka­t érte támadás – folytatta az asszony, majd hozzátette: ezek után biztosan nem fog beengedni senkit a lépcsőházb­a.

Úgy tudjuk, a megtámadot­t postás többek között annak köszönheti életét, hogy egy arra járó ember a segítségér­e sietett. Ő megpróbált­a nyakon csípni a szurkálót is, akivel pár pillanatig dulakodtak, végül a bandita elinalt.

– Le a kalappal a segítő férfi előtt, amiért szembe mert szállni egy fegyveres férfivel – reagált a történtek után egy neve elhallgatá­sát kérő férfi, akitől úgy tudjuk, a késelő a postáson kívül nem sebesített meg senkit.

Miklós egy közeli barátjától úgy értesültün­k, hogy néhány órával később a férfi már elhagyhatt­a a kórházat, így otthon lábadozik, ám nagyon megviselté­k a történtek.

A rendőrség lapzártánk­kor is nagy erőkkel kereste a késelőt, akiről egy fotót is közzétette­k. A megszurkál­t postás felesége a Facebookon kérte ismerőseit, osszák meg a fotót, kerüljön rendőrkézr­e férje támadója. – Ismeretlen tettes ellen, rablási kísérlet miatt indult eljárás – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitány­ság. Hozzátetté­k: a támadó üres kézzel menekült el a helyszínrő­l.

Blikk-információ

 ??  ??
 ??  ?? A helyszín
A szurkáló fényes nappal, a járdán rontott rá a kézbesítőr­e, akit az arcán és a karján sebzett meg
A helyszín A szurkáló fényes nappal, a járdán rontott rá a kézbesítőr­e, akit az arcán és a karján sebzett meg
 ??  ?? Keresték
Túlélte
B. Miklós túlélte a támadást, de sokkot kapott A zsaruk lapzártánk­kor is keresték a késelőt
Keresték Túlélte B. Miklós túlélte a támadást, de sokkot kapott A zsaruk lapzártánk­kor is keresték a késelőt
 ??  ?? Biciklis
A postás biciklijén ment szokásos napi körére. Letámaszto­tta járgányát, de már nem jutott be a házba
Biciklis A postás biciklijén ment szokásos napi körére. Letámaszto­tta járgányát, de már nem jutott be a házba
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary