Arcon szúrta a postást, rá vadásznak a rendőrök

A kézbesítő az arcán és a karján sebesült meg. A járdát vércseppek borították

BLIKK - - Címlap -

Valóra vált a rémálma annak a kézbesítőnek, akit munka közben késeltek meg tegnap Nyíregyházán. B. Miklóst az arcán és a karján érte a szúrás, egy idegen sietett a segítségére. A támadó elmenekült, lapzártánkkor még keresték a rendőrök

NYÍREGYHÁZA — Legvadabb rémálmában sem gondolta B. Miklós postás, amikor tegnap hajnalban elindult szokásos napi körútjára, hogy aznap farkasszemet néz a halállal. A kézbesítőt ugyanis a nyílt utcán arcon szúrta egy férfi: a postás éppen a Vasvári Pál utcába érkezett, hogy céba juttassa a a küldeményeket, amikor az ismeretlen rárontott. A penge Miklóst az arcán és a karján sebezte meg: a férfi vére szanaszét spriccelt a járdán. A mentők kórházba vitték.

A panelház lakói egy emberként szurkolnak kedvenc kézbesítőjük felépüléséért.

– Hangos veszekedésre lettem figyelmes – kezdte a házban lakó Erzsike. – A mi lépcsőházunk mindig csendes, így rögtön sejtettem, hogy valami baj van. Kinéztem az ablakon, de nem láttam semmit, csak egy eldobott táskát és egy kést. Nagyon megijedtem, különösen akkor, amikor megtudtam, hogy a postásunkat érte támadás – folytatta az asszony, majd hozzátette: ezek után biztosan nem fog beengedni senkit a lépcsőházba.

Úgy tudjuk, a megtámadott postás többek között annak köszönheti életét, hogy egy arra járó ember a segítségére sietett. Ő megpróbálta nyakon csípni a szurkálót is, akivel pár pillanatig dulakodtak, végül a bandita elinalt.

– Le a kalappal a segítő férfi előtt, amiért szembe mert szállni egy fegyveres férfivel – reagált a történtek után egy neve elhallgatását kérő férfi, akitől úgy tudjuk, a késelő a postáson kívül nem sebesített meg senkit.

Miklós egy közeli barátjától úgy értesültünk, hogy néhány órával később a férfi már elhagyhatta a kórházat, így otthon lábadozik, ám nagyon megviselték a történtek.

A rendőrség lapzártánkkor is nagy erőkkel kereste a késelőt, akiről egy fotót is közzétettek. A megszurkált postás felesége a Facebookon kérte ismerőseit, osszák meg a fotót, kerüljön rendőrkézre férje támadója. – Ismeretlen tettes ellen, rablási kísérlet miatt indult eljárás – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság. Hozzátették: a támadó üres kézzel menekült el a helyszínről.

Blikk-információ

A helyszín

A szurkáló fényes nappal, a járdán rontott rá a kézbesítőre, akit az arcán és a karján sebzett meg

Keresték

Túlélte

B. Miklós túlélte a támadást, de sokkot kapott A zsaruk lapzártánkkor is keresték a késelőt

Biciklis

A postás biciklijén ment szokásos napi körére. Letámasztotta járgányát, de már nem jutott be a házba

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.