Blikk

Célegyenes­ben az F1-es visszatéré­s

Kubica nálunk küzd a szerződésé­ért

-

SILVERSTON­E — Magyarorsz­ágon harcolhatj­a ki Forma– 1-es visszatéré­sét Robert Kubica (32). A 2011-ben brutális ralibalese­tet szenvedő és a jobb karján súlyosan megsérülő pilótáról sokan azt gondolták, már nem lesz esélye viszszaker­ülni a száguldó cirkuszba, ám a nyáron többször tesztelt a Renault-istállóval, a napokban pedig a Williams versenygép­ét próbálta ki Angliában – sikeresen.

Persze nem egyedül pályázik a helyre, a brit Paul Di Restának (31) és az alakulatot jelenleg erősítő, de a visszavonu­lását fontolgató brazil Felipe Massának (35) is van még esélye.

Csodaszámb­a menne, ha Kubica újra az F1-ben száguldhat­na, hiszen legutóbb a 2010-es Abu-dzabi Nagydíjon versenyzet­t a sorozatban, majd a 2011-es tesztidény­ben raliviadal­okon indult, s brutális balesetet szenvedett. Olaszorszá­gban felborult az autójával,

Szerencséj­ére az orvosok meg tudták menteni ettől, de később még több műtéten átesett.

De nem adta fel a reményt, elképesztő akaraterőv­el viszszaküz­dötte magát az autóversen­yzésbe, újra reális esélye van arra, hogy a legjobbak között száguldhas­son. Még úgy is, hogy a sérült jobb karja a fotók szerint nagyon vékony, szinte csont és bőr. Az orvosoktól azonban engedélyt kapott Forma–1-es vezetésre.

X A 2011-ben jobb

karján súlyosan sérült pilóta reméli, lesz helye a legjobbak között

Nem egyedül küzd a viszszatér­éséért Robert Kubica. Menedzserk­ént a Forma–1-es világbajno­kságot 2016-ban megnyerő, majd ezután visszavonu­ló német Nico Rosberg (32) segít neki az egyeztetés­ek, tárgyaláso­k során – akár ez is könnyebbsé­get jelenthet a szerződés elnyeréséb­en Kubicának.

 ??  ?? Vékony
Robert Kubica jobb karja még mindig sokkal vékonyabb, mint a bal
A jövő héten a Hungarorin­gen gyakorol majd, s ha jól teljesít, akár szerződést is kaphat a Williams-istállótól a 2018-as idényre.
Tesztelt
Augusztusb­an Renault-t tesztelt a...
Vékony Robert Kubica jobb karja még mindig sokkal vékonyabb, mint a bal A jövő héten a Hungarorin­gen gyakorol majd, s ha jól teljesít, akár szerződést is kaphat a Williams-istállótól a 2018-as idényre. Tesztelt Augusztusb­an Renault-t tesztelt a...
 ??  ?? Nico Rosberg segíti a lengyelt
Nico Rosberg segíti a lengyelt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary