Blikk

Szerelme után ment a halálba a hegymászó

-

BOZEMAN — A világhírű hegymászó, Hayden Kennedy (†27) és barátnője Montanában síelt, amikor egy szörnyű tragédiát követően mindketten meghaltak. Hayden kénytelen volt végignézni, ahogyan barátnőjét, Inge Perkinst egy lavina maga alá temeti – amit ráadásul véletlenül ők maguk okoztak. Kennedy nem tudta megmenteni kedvese életét, ezt a szituációt pedig nem sikerült feldolgozn­i, egy nappal később úgy döntött, ugyanott véget vet az életének. Amikor a tragikus sorsú szerelmesp­árra rátaláltak, testüket már nagyjából betemette a hó.

– Azt mondani, hogy a világ egyik legjobb hegymászój­a volt, közel állna az igazsághoz, de a szavak így is laposak maradnak, és szörnyen távol esnek attól, ami igazán leírná, hogy Hayden, vagy ahogy mi hívtuk, HK, mit jelentett a mi sportunkba­n valójában. Olyan hegymászó volt, aki túlszárnya­lta az akadályoka­t – emlékezett a hegymászór­a az őt szponzorál­ó Black Mountain Equipment. F. F.

 ??  ?? Tragédia
Hayden öngyilkos lett, miután párját, Ingét elsodorta egy lavina
Helyszín
A tragikus sorsú szerelmesp­ár holttestér­e a bekarikázo­tt részen leltek rá
Tragédia Hayden öngyilkos lett, miután párját, Ingét elsodorta egy lavina Helyszín A tragikus sorsú szerelmesp­ár holttestér­e a bekarikázo­tt részen leltek rá

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary