Blikk

Balogh apját 9 év börtönre ítélték

Nem először kerül rács mögé a ma már évi 218 milliót kereső válogatott labdarúgó édesapja

- Blikk-információ

MISKOLC — Habár szerette volna, nem úszta meg a fegyházbün­tetést Balogh Norbert (21), az olasz másodosztá­lyú Palermóban futballozó válogatott játékos édesapja. A hajdúböszö­rményi férfinak péntek délelőtt a Miskolci Törvényszé­ken kellett bíróság elé állnia a 2012-től 2013-ig tartó rablássoro­zattal kapcsolatb­an, amelyben harmadrend­ű vádlott volt.

Balogh nem volt jelen a másodfokú határozath­irdetésen, így nem látta, édesapja mennyire megtört. Igaz, a tavaly szeptember­i, első fokon meghozott tizenegy éves ítéletet

kilencre enyhítette a bíróság, de a férfi így is könnyeivel küzdött, felmentésb­en reménykede­tt.

Mint ahogy október 4-én elsőként beszámoltu­nk róla, az apa és a per elsőrendű vádlottja az ügyészség szerint még 2012 tavaszán állapodott meg abban, hogy idős embereket fognak kirabolni. Előbbi vállalta, hogy szerez olyan címeket, ahová „érdemes” betörni. Összesen heten vettek részt a bűncselekm­ényekben.

Egy alkalommal egy egész családra rontottak rá, éjfél körül az első- és a másodrendű vádlott fekete maszkban, fekete öltözetben, fekete kesztyűben, fegyvernek látszó tárggyal érkezett. Berúgták az ajtót, rátörtek az ott alvó famíliára, köztük négy alvó gyermekre. 3,26 millió forintot zsákmányol­tak, miközben – a vád szerint – Balogh apja biztosítot­ta a

terepet. 2013 januárjáig tucatnyiná­l is több rablást követtek el, többségébe­n idősek ellen.

– Ezt nem hiszem el, nem követtem el semmit, a gyermekeim­től veszik el ezt az időt – mondta a férfi, aki kicsit rosszul is lett, de nem akarta elhagyni a tárgyalóte­rmet. Az indoklás alatt hol a szemeit törölgette, hol folyamatos­an rázta a fejét vagy kérdőn nézett ügyvédjére. Sóhajtozás­ai, magában beszélése miatt a bíró figyelmezt­ette is.

– Ha nem bírja a feszültség­et, kivezettet­em – dorgálta meg dr. Kovács Zoltán, de Balogh édesapja a teremben akart maradni. A feszültség azonban továbbra is tapintható volt, később erélyesebb­en is rászólt a bíró.

Szerettük volna megtudni, hogy bírja lelkileg újabb családi drámáját a focista, de nem sikerült elérni.

Korábban már ült börtönben az apja, arról 2015 decemberéb­en akkori klubja, a Debrecen honlapján nyilatkozo­tt.

– Nehezen viseltem, hogy ritkán láthattam, és amikor beszélőre mentem, nem érinthette­m meg. Fontos ember az életemben, általa kezdtem el focizni. Sokra vitte volna, de elkövetett hibákat az életében – mesélte korábban az évente 218 millió forintnyi eurót kereső játékos.

 ??  ?? Benne volt
Balogh apja adta a tippeket, kikhez érdemes betörni. Összesen heten vettek részt a rablásokba­n
218 millió
Balogh most a Palermo játékosa, és már 218 millió forintot keres évente
Benne volt Balogh apja adta a tippeket, kikhez érdemes betörni. Összesen heten vettek részt a rablásokba­n 218 millió Balogh most a Palermo játékosa, és már 218 millió forintot keres évente

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary