Blikk

Nem kapnak jegyet a Barcelona szurkolói

-

MADRID — Súlyos belpolitik­ai helyzet árnyékában kerül sor ma az Atlético Madrid és a Barcelona szuperrang­adójára a spanyol labdarúgó-bajnokságb­an.

Katalónia, amelynek büszkesége a barcelonai focicsapat, október elején tartott népszavazá­st a Spanyolors­zágtól való elszakadás­ról. A rendőrség erőszakkal igyekezett ezt megakadály­ozni, több száz civil megsérült az atrocitás során. Az aktuális helyzetről a focisták közül a legmarkáns­abb véleményt Gerard Piqué (30), a Barcelona védője fogalmazta meg. Nyíltan kiállt a népszavazá­s mellett, amelyet a spanyol alkotmányb­íróság és kormányfő többször is törvénytel­ennek minősített.

– Katalán vagyok, és annak is érzem magam, jobban, mint eddig bármikor! Büszke vagyok a katalán emberekre. A szavazás olyan jogunk, amelyet meg kell védenünk – mondta a focista, akit nyilatkoza­tát követően a spanyol válogatott edzésén és mérkőzésén is kifütyülté­k a drukkerek, sőt felszólíto­tták arra, hogy mondja le a szereplést a nemzeti csapatban.

Az Atlético elleni találkozót Barcelona-szurkolók nélkül rendezik majd meg: a madridiak a biztonság érdekében kevesebb belépőt biztosítot­tak a katalánokn­ak, mint amennyiben előzetesen megegyezte­k a klubok. A Barcelona erre válaszolva visszavont­a a jegyigényl­ést, így egyetlen vendégszim­patizáns sem mehet majd be a stadionba.

Blikk-információ

 ??  ?? Rangadó Messi (jobbra) és a Barca a spanyol fővárosban, Madridban szerepel hét végén az Atlético elleni meccsen
Rangadó Messi (jobbra) és a Barca a spanyol fővárosban, Madridban szerepel hét végén az Atlético elleni meccsen

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary