Nem kapnak jegyet a Barcelona szurkolói

BLIKK - - Sport -

MADRID — Súlyos belpolitikai helyzet árnyékában kerül sor ma az Atlético Madrid és a Barcelona szuperrangadójára a spanyol labdarúgó-bajnokságban.

Katalónia, amelynek büszkesége a barcelonai focicsapat, október elején tartott népszavazást a Spanyolországtól való elszakadásról. A rendőrség erőszakkal igyekezett ezt megakadályozni, több száz civil megsérült az atrocitás során. Az aktuális helyzetről a focisták közül a legmarkánsabb véleményt Gerard Piqué (30), a Barcelona védője fogalmazta meg. Nyíltan kiállt a népszavazás mellett, amelyet a spanyol alkotmánybíróság és kormányfő többször is törvénytelennek minősített.

– Katalán vagyok, és annak is érzem magam, jobban, mint eddig bármikor! Büszke vagyok a katalán emberekre. A szavazás olyan jogunk, amelyet meg kell védenünk – mondta a focista, akit nyilatkozatát követően a spanyol válogatott edzésén és mérkőzésén is kifütyülték a drukkerek, sőt felszólították arra, hogy mondja le a szereplést a nemzeti csapatban.

Az Atlético elleni találkozót Barcelona-szurkolók nélkül rendezik majd meg: a madridiak a biztonság érdekében kevesebb belépőt biztosítottak a katalánoknak, mint amennyiben előzetesen megegyeztek a klubok. A Barcelona erre válaszolva visszavonta a jegyigénylést, így egyetlen vendégszimpatizáns sem mehet majd be a stadionba.

Blikk-információ

Rangadó Messi (jobbra) és a Barca a spanyol fővárosban, Madridban szerepel hét végén az Atlético elleni meccsen

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.