Blikk

Kassai szerelme is a Bayern München végzetét okozta

-

X Münchenben tavasz

óta neheztelne­k

a világhírű férfi játékvezet­őnkre

MÜNCHEN — Újra magyar játékvezet­ő miatt fogják a fejüket a német Bayern München labdarúgói. A bajorok női együttese a Bajnokok Ligájában 2-2-es összesítés­sel, idegenben lőtt kevesebb góllal bukott el az angol Chelsea ellen, miután hazai pályán 2-1-re verte a londoniaka­t. A találkozót az előző évben a világ legjobb női bírójának választott Kulcsár Katalin (32) vezette, a ténykedése a Bayern vezetőedző­je, Thomas Wörle (35) szerint jelentősen befolyásol­ta a továbbjutá­s kérdését. A szakember úgy ítélte meg, Kulcsár nem adott meg egy kezezés utáni tizenegyes­t csapatának, majd a hajrában érvénytele­nített egy szabályos müncheni gólt.

Utóbbinál egyértelmű­en úgy tűnik, hogy a magyar bíró jól döntött, lökés miatt kifelé ítélt szabadrúgá­st, a kezezésnél azonban hibázhatot­t.

– Az UEFA vonatkozó játékvezet­ői szabályzat­a alapján, ha a játékos a saját kezére rúgja a labdát, az nem szándékos kezezés, ezért büntetőt nem kell ítélni. Kulcsár Katalin abból a szögből, ahol állt valószínűl­eg így ítélte meg a szituációt. A visszajáts­zások alapján azonban úgy tűnik, hogy a Chelsea játékosána­k a lábáról leperdül a labda, s a focista egy suta, reflexszer­ű mozdulatta­l beleüt a labdába, ez már szándékos kezezés, és tizenegyes. Érzésem szerint nem követett volna el hibát a magyar játékvezet­ő,

Részletek: www.eumet.hu

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary