Blikk

Hatodik maratonjár­a készül Ferenczi István

-

BUDAPEST — Elnyűhetet­lennek tűnik Ferenczi István (40). Az NB I-ben szereplő Vasas erőnléti trénere életében hatodszor is megpróbálj­a lefutni a maratont. A kilencszer­es válogatott focista, aki edzői feladatai mellett jelenleg is tagja az angyalföld­iek játékosker­etének, a vasárnap sorra kerülő SPAR Budapest Maraton Fesztiválo­n igyekszik újfent teljesíten­i a 42 kilométere­s távot.

Fizikailag remek állapotban van, amellett, hogy folyamatos­an részt vesz a Vasas gyakorlása­in, két éve komoly szinten fut. Maratoni távon 3 óra 37 perc az egyéni legjobb ideje, ezt tavaly sikerült elérnie.

– Igyekszem megdönteni ezt az időt! Nagyon várom már, hogy kezdődjön a verseny. Szeretem a nyüzsgő hangulatot, tetszik az egész miliő – mesélte Ferenczi. – A maratoni versenyekr­e külön kell készülni, hiszen a fociedzése­k ideje alatt megtett kilométere­k száma önmagában még nem lenne elég a 42 kilométer teljesítés­ére.

Bízik abban, hogy családi támogatást is kap.

– Nagyon remélem, hogy a szeretteim is el tudnak jönni a vasárnapi eseményre, ez pluszerőt adna – tette hozzá a focista, akinek álma, hogy teljesítse a New York Marathont.

Blikk-információ

 ??  ??
 ??  ?? Formában
A Vasas erőnléti trénere nemcsak dirigál a futballist­áknak, ő maga is remek erőben van még mindig
Formában A Vasas erőnléti trénere nemcsak dirigál a futballist­áknak, ő maga is remek erőben van még mindig

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary