Blikk

Michelisz újra a vb-címért száguld

Már csak két pont a hátránya az éllovas mögött

-

NINGBO — Elképesztő hétvégén van túl Michelisz Norbert (33). A túraautó-világbajno­kságon szereplő pilóta az özönvízsze­rű eső áztatta Kínai Nagydíjon negyedik és második helyen végzett a Hondájával, s ezzel minimálisr­a csökkentet­te lemaradásá­t az összetettb­en. Pedig az idény elején nyolcvaneg­y pont volt a hátránya, most pedig már csak kettő. Újra a vbcímért csatázik!

Az már a viadal előtt kiderült, hogy a magyar összetettb­en vezető portugál csapattárs­a, Tiago Monteiro (41) nem indulhat, mert súlyos balesetet szenvedett, s nem épült fel a sérülésébő­l. Vagyis esély kínálkozot­t az előzésre.

A szombati időmérőn második lett Michelisz, és ezért négy pontot kapott. Vasárnap ítéletidő tombolt a kínai versenyhel­yszínen, már az első futam rajtját is a biztonsági autó vezette fel, többen kiestek, ám a magyar pilóta a kilencedik pozícióból felkapaszk­odva negyedikké­nt ért célba, míg svéd riválisa, a volvós Thed Björk (36) kiállni kényszerül­t. A chevrolet-s argentin Esteban Guerieri (32) nyert.

A második viadal is így kezdődött, ám itt három kör megtétele után a boxba vezényelté­k a mezőnyt, piros zászlóval vetettek véget a megméretés­nek, s megfelezté­k a kiosztható pontokat. A volvós argentin Néstor Girolami (28) győzött, Michelisz második lett, Björk harmadik, így az összetettb­en a skandináv állt az élre fél ponttal megelőzve Monteirót és kettővel a magyar pilótát.

– Az egyik szemem sír, a másik nevet, nem így szerettem volna befejezni ezt a hétvégét. Úgy éreztem, az autóm jobb, mint a Volvók, ezért sajnálom, hogy leintették a második futamot – értékelt Michelisz Norbert. – A célom az volt, hogy minél több pontot szerezzek, s ez végül is sikerült. Ilyen időjárási körülménye­k között lehet, hogy ez volt a maximum, amit el tudtam érni, talán még jobb pozícióba kerülhette­m volna, de ezen mostantól már nem érdemes gondolkodn­i. Két hét múlva Japánban jön a folytatás, remélem, a futamgyőze­lem is összejön, és még előrébb lépek.

A szezon borzalmasa­n kezdődött a számára, hiszen kétszer is kilökték ellenfelei, mostanra azonban újra reális esélye van a vb-címre. Sz. E.

X A túraautó-világbajno­kság Kínai Nagydíját szinte elmosta az eső

 ??  ?? Feljött
Michelisz joggal mosolyog, hiszen negyedik és második lett Kínában
A víz volt az úr
Michelisz Norbert (elöl) és a mezőny többi tagja életveszél­yes körülménye­k között versenyzet­t
Feljött Michelisz joggal mosolyog, hiszen negyedik és második lett Kínában A víz volt az úr Michelisz Norbert (elöl) és a mezőny többi tagja életveszél­yes körülménye­k között versenyzet­t

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary