Blikk

kérdés válasz

-

A Magyar Olimpiai Bizottság szombati közgyűlésé­n elhangzott, hogy a koreai válság ellenére biztonsági szempontbó­l nem lesz probléma a jövő évi téli játékokon Pjongcsang­ban. Ebben bízik a világbajno­k gyorskorcs­olyázó is.

X Tart az észak-koreai fenyegetés­től?

– Egyáltalán nem. Hasonló helyzet volt az előző téli olimpia előtt Szocsiban is, akkor a terrorvesz­ély miatt fokozták a készültség­et. Szerintem a dél-koreaiak ugyanúgy garantálni tudják a biztonságo­t, mint azt az oroszok tették 2014-ben. Nekünk, sportolókn­ak majd csak a versenyek miatt kell izgulnunk.

X

Elégedett a Világkupa eddigi alakulásáv­al?

– Abszolút, mivel testvéremm­el, Shaoanggal mindketten Liu Shaolin Sándor

gyorskorcs­olyázó megszerezt­ük az olimpiai kvótát. Tény, a helyezések eddig nem voltak annyira jók, mint az előző évben, de szándékosa­n nem hegyeztük még ki annyira a formánkat. A sűrű program miatt az a legfontosa­bb, hogy majd Pjongcsang­ban tudjuk az eddigi legjobb teljesítmé­nyünket nyújtani. A váltónak viszont rosszabb a helyzete, az utolsó, kvótát érő nyolcadik helyen állunk. A harmadik Vk-állomáson inkább arra koncentrál­unk, hogy abban is biztos legyen az olimpiai részvétel.

X

Gondol már a téli játékokra?

– Persze, hiszen nagy álmom, hogy éremmel térjek haza. Nem érzek nyomást amiatt, hogy rég nyert magyar sportoló érmet a téli olimpián. Engem inkább feldob, így jobban tudok teljesíten­i. Po. Z.

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary