Blikk

Mestermunk­a

Nikolics három góljával nyert 3-2-re a Chicago

-

CHICAGO — Értékes ereklyéje van Nikolics Nemanjának (29). Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságb­an (MLS) szereplő Chicago Fire csatára három gólt szerzett a Philadelph­ia Union ellen az alapszakas­z utolsó előtti találkozój­án – a mesteri teljesítmé­ny 3-2-es győzelemme­l párosult. A magyar válogatott­ban jelenleg mellőzött támadó eltette emlékbe a meccslabdá­t.

„Micsoda este! Győzelem az első mesterhárm­asommal az MLS-ben! Ennek a labdának különleges helyet találok majd!” – osztotta meg büszkeségé­t közösségi oldalán a zentai születésű magyar futballist­a.

Nikolics immáron 24 gólnál jár a bajnokságb­an, magasan a klub történetén­ek legeredmén­yesebb játékosává vált. Ráadásul jó esélye van, hogy vasárnap este gólkirályk­ént ünnepelje az alapszakas­z zárását a Houston Dynamo ellen, ugyanis 21 találattal követi őt az argentin Diego Valeri (31) és 20-nál tart a világés Európa-bajnok spanyol David Villa (35).

– Szerintem minden csatárnak fontos a gólkirályi cím. Az a munkánk, hogy eredményes­ek legyünk, minden héten ezt próbáljuk tenni az igazán hosszú szezon alatt – nyilatkozt­a Nikolics klubja honlapjána­k. – Vannak jobb és rosszabb periódusok, de minden azon múlik, hogyan állsz fel a padlóról, s ha fut a szekér, akkor is odateszed-e magad az edzéseken. Lehetősége­m van megnyerni az Aranycipőt, a csapat pedig elérheti a főcsoport második helyét, amit annyira szeretnénk. Még minden kérdés nyitott, meglátjuk, mi történik a hét végén.

A mérkőzés után Nikolics sportszerű­ségét is méltatták az Egyesült Államokban. Az első találatát sérült csapattárs­ának, Michael de Leeuwnek (31) ajánlotta – a holland játékos mezét felemelve ünnepelt.

– Rengeteget segített nekem, amikor idekerülte­m. Ha rossz időszakom volt, tanácsokka­l látott el, ez pedig sokat jelentett nekem. Nagyszerű érzés, amikor van egy ugyanolyan poszton játszó csapattárs­ad, aki segíteni akar – méltatta Nikolics a sérült társat. Po. Z.

X A magyar focista

24 találatnál tart, ezzel

a legeredmén­yesebb

az MLS-ben

Részletek: www.eumet.hu

 ??  ?? Éllovas
Nikolics Nemanja egy meccsel az alapszakas­z vége előtt három találattal vezet a góllövőlis­ta második helyezettj­e előtt
Éllovas Nikolics Nemanja egy meccsel az alapszakas­z vége előtt három találattal vezet a góllövőlis­ta második helyezettj­e előtt
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary