Blikk

kérdés válasz

- Tóth Auguszta színésznő Sz. Zs.

A színésznő első önálló albumát, az Érzések című lemezt október 18-án mutatják be a Nemzeti Színház a Gobbi Hilda Színpadán. A dalok szövegét önállóan írta, és az albummal régi álmát váltotta valóra.

Honnan jött az ötlet, hogy belevágjon egy ekkora vállalkozá­sba?

– Nehéz volt szövegírót találni a lemez alapjául szolgáló négy dalhoz, ám valaki a stábból azt mondta: ha azt akarod, hogy olyan legyen, amilyennek te szeretnéd, írd meg magadnak. Komolyan vettem a felszólítá­st. Amint belekezdte­m, egyre jobban ráéreztem az ízére. Egyszer hajnali kettőkor kapott el a hangulat, azonnal betűbe öntöttem, és olyan jól sikerült, hogy szinte változtatá­s nélkül került a lemezre. A legbensőbb érzéseimet az édesapámma­l megélt percek emlékének szentelt Örökké című dal fejezi ki.

X Kik voltak a társai?

– Pintér Tibor gitárművés­z és zeneszerző, Révész Richárd zongoraműv­ész és Lerch István zeneszerző-énekes. Utóbbi egy dallal, a Minden percért kár cíművel vett részt a közös munkában, akkor még láthatóan egészségbe­n, nagy maximalizm­ussal dolgozott. A lemezzel egy tíz évvel ezelőtti álmom vált valóra.

X Lesz folytatás?

– Igen, szeretném ezeket a dalokat élőben másutt is bemutatni, de lehet, hogy a lemezhez hasonlóan ez sem valósul meg egyik pillanatró­l a másikra. Én azonban tudok várni, ráadásul sok dalszöveg van bennem, ami egyszer majd zenéért kiált.

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary