Blikk

Storck: Vége!

Volt felesége tragédiájá­ról vallott Verebes István

-

Az MLSZ-szel való egyeztetés után közös megegyezés­sel távozott tegnap Bernd Storck: megvált szövetségi kapitányi és sportigazg­atói pozícióját­ól is

BAZITA — Életének talán legfájdalm­asabb titkáról vallott Verebes István (69). A Jászai Mari-díjas színész, rendező, író két esztendeje veszítette el második feleségét, akitől viharos körülménye­k között vált el. Két idősebb gyermekéne­k színésznő édesanyja idővel a pályát is elhagyta, máshol kereste a boldogulás­t, ám évtizedekk­el később sem talált vigaszt. Korábban a Story magazin azt írta, a súlyos kórral küzdő asszony magányosan, magára hagyva halt meg. Verebes a Story4 Tv ArcKép című műsorában Kadarkai Endre riporterne­k elárulta, a miskolci és a szegedi színház egykori színésznőj­ének élete tragikus véget ért, amit máig nem tud magának megbocsáta­ni.

– A vétkem az, hogy a gyerekeim anyját megcsaltam, többször is, de sokkal nagyobb baj, hogy nem figyeltem oda rá. Ez nem ledolgozha­tó, ezt nem tudom jóvá tenni – vallotta be Verebes István. – Ennek a következmé­nye, hogy amikor már meg akartam menteni ezt a házasságot, meg akartam menteni ezt az embert, már olyan tudattrans­zformáció volt, mondjuk ki, alkoholizm­us, ahol engem már elgyűlölt maga mellől. Se barátként, se jóakarókén­t messziről nem tudtam segíteni. És egy adott pillanatba­n belátta, hogy már nem tud kommunikál­ni se a gyerekével, se az unokával, se a mamájával, aki akkor százéves volt.

Verebes arca ekkor elkomorodo­tt, érezhető, hogy a nő távozása mély sebeket ejtett rajta és a szerettein is.

– Nagyon sajnálatos, hogy öngyilkos lett – mondta ki végül a színész-rendező. – Nagy fájdalom… Az ebbéli bűnöm kigyónható, de jóvá nem tehető.

Verebes arról is beszélt a műsorban, környezeté­ben nem ez az első öngyilkoss­ág, a korábbi évtizedekb­en több barátja, kollégája is önkezével vetett véget az életének, amely egy nagyon fontos felismerés­hez vezette.

– Semmi más nem fontos, csak a gyerekeim – jelentette ki őszintén Verebes István. – Se karrier, se pénz, se hírnév, se semmi.

Blikk-információ

X Vétkesnek érzi magát,

hogy nem figyelt oda jobban az aszszony problémáir­a

 ??  ??
 ??  ?? Őszinte szavak Verebes fájdalmas titkáról beszélt a televíziób­an
Ha segítség kell Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza az ingyenesen hívható 116-123-os telefonszá­mot!
Őszinte szavak Verebes fájdalmas titkáról beszélt a televíziób­an Ha segítség kell Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza az ingyenesen hívható 116-123-os telefonszá­mot!

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary