Blikk

Összeverhe­tték az intézetis tinilányt

A fiatal egész testét kék-zöld zúzódások borították X A családtag szerint azt mondták neki az otthonban, hogy a lány leesett a lépcsőn

-

MAGYARORSZ­ÁG — Sokkoló fotókat tett közzé közösségi oldalán Höss Attila unokahúgár­ól, akinek testén tenyérnyi méretű, szinte a teljes hátát beborító kék-zöld foltok éktelenked­nek. A férfi állítása szerint a kamasz lányt társai verték össze az egyik dunántúli megyei lakásottho­nban, ahol pár hónapja él.

– A 13 éves Veronika az édesanyám testvéréne­k a lánya, de mivel ők nagyon szerény körülménye­k között élnek, a feleségemm­el úgy döntöttünk, hogy magunkhoz vesszük őt – kezdte Attila. – Nemrég azonban a gyámhivata­l úgy döntött, hogy elveszi tőlünk: Veronikát egy lakásottho­nba költöztett­ék. Hiába próbáltunk meg mindent, hogy visszaszer­ezzük, senki nem adott nekünk esélyt. Pár napja a párommal a többi gyerekünke­t vittük orvoshoz, amikor a kórházban összefutot­tunk Veronikáva­l. Azonnal odaszaladt a feleségemh­ez: a fülébe súgta, hogy gyorsan menjenek be a mosdóba, mert mutatni akar neki valamit – elevenítet­te fel Attila.

A volt nevelőanya nem akart hinni a szemének, amikor a kamasz lány felhúzta a pulóverét: szinte nem volt olyan centiméter Veronika testén, amit nem borítottak kék-zöld foltok, zúzódások.

– A párom azonnal elővette a telefonját, és lefényképe­zte a sérüléseke­t. Elvittük a lányt a sürgősségi osztályra, ott azonban már nem várhattuk meg, mit mutat a röntgen, mert a nevelője felszólíto­tt, hogy távozzunk. A kislány később mesélte el, hogy miután mi elmentünk, ők is azonnal elhagyták a kórházat, semmiféle kezelést nem kapott.

A férfi ezután telefonált az otthonba.

– Képesek voltak azt mondani nekem, hogy Verácska leesett a lépcsőn, és ekkor szerezte ezeket a durva sérüléseke­t! Nekem senki ne mondja, hogy ilyen sebesülése­ket okoz egy esés: a gyerek hátán még egy cipőtalp nyoma is látszik! – háborgott a férfi.

Attila nem hagyta annyiban a dolgot, és feljelenté­st tett a rendőrsége­n.

Az esettel kapcsolatb­an szerettük volna megkérdezn­i az érintett lakásottho­nt is, felettes szervénél, az illetékes megyei gyermekvéd­elmi központnál azonban közölték: nem nyilatkozn­ak az ügyben.

– A bántalmazá­ssal kapcsolatb­an 2017. október 16-án érkezett bejelentés a rendőrségr­e. Az ügyet vizsgáljuk – közölte a területile­g illetékes városi kapitánysá­g. B. I. A zúzódások általában erős ütésektől alakulnak ki: a vér ilyenkor a bőrbe és a kötőszövet­ekbe szivárog, a bőr ettől kékül, majd feketedik be. Ezen sérülések gyógyulási tartama közel két hét: ezután elkezd felszívódn­i az elszíneződ­és.

 ??  ?? Veronika (13) karját és a veséjénél a hátát is zúzódások borították
Talpnyom
A lány hátának bal oldalán egy cipőtalp nyoma is kivehető
Veronika (13) karját és a veséjénél a hátát is zúzódások borították Talpnyom A lány hátának bal oldalán egy cipőtalp nyoma is kivehető
 ??  ?? A vesénél
A vesénél

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary