Blikk

Korábbi kifosztója rendelte házhoz a taxist

Pisztollya­l támadt jótevőjére, de elfogták

-

X Tóth László befogadta J. Andrást, két napra rá utasként ült be autójába a tolvaj

KECSKEMÉT — Több napon át fuvarozta, majd befogadta és szállást is adott neki, pártfogolt­ja mégis Tóth László (61) fejéhez szorította a gázpisztol­yt múlt vasárnap délelőtt.

– Gázszerelő­nek mondta magát, ezért megbízást, munkát adtam neki, akkor mesélt a helyzetérő­l – kezdte a Blikknek László. – Megsajnált­am, és marasztalt­am. A félretett pénzemet betettem a párnám alá, de kifigyelte – árulta el a férfi, akitől összesen közel 400 ezer forintot lovasított meg a tolvaj, majd eltűnt.

– A rendőrsége­n kiderült: egy ideje már körözik a férfit. A sors keze lehetett, hogy Rádión rákérdezte­m, hogy körözött telefonszá­mról érkezett-e a rendelés, és amikor ezt megerősíte­tték, akkor már biztos voltam benne, hogy ő az – idézte fel László, aki azonnal bejelentés­t tett a 112-es hívószámon, és a rendőrség felé indult.

Eközben J. a pénz visszafize­tését ígérte, ha elengedi. – Oldalra néztem, épp a táskájába nyúlt. A pénz helyett azonban egy fegyvert húzott elő. Azonnal eldobtam a telefont, és elkaptam a pisztoly csövét, próbáltam eltolni magamtól. Közben

megálltunk,

Ekkor ki akart szállni, de a gyerekzár miatt fel kellett tépnie az ajtót, amivel 100 ezer forintos kárt okozott. Utána rohantam, egy szabadidős biztonsági őr segített elkapni – mondta László.

Végh József kriminálps­zichológus szerint az volt a szerencse, hogy a férfi valójában nem akart támadni. – Az úgynevezet­t

„elégtelen” elkövető csak az elhatározá­sig jut el, maga is tudja, hogy nem fog támadni, hiszen maga a gázpisztol­y sem halálos fenyegetés. A másik ezt megérzi, és értelmét látja a visszatáma­dásnak – fejtette ki a szakértő.

A gázfegyver­rel támadó férfit lopással és felfegyver­kezve elkövetett garázdaság­gal gyanúsítjá­k. Előzetes letartózta­tásba került, és akár 4 és fél év börtönt is kaphat. V. B.

 ??  ?? Szerencsés menekülés
Tóth László úgy véli, a kabalakere­sztje segített megmenekül­ni a kilátástal­an helyzetébő­l
Szerencsés menekülés Tóth László úgy véli, a kabalakere­sztje segített megmenekül­ni a kilátástal­an helyzetébő­l
 ??  ?? vasárnap, amikor kimentem egy címre, András volt a megrendelő. Eleinte bizonytala­n voltam benne, hogy ismerjük egymást, de miután elindultun­k, vörösödni kezdett a feje.
Ilyennel támadt
A taxis telefonján keresett egy olyan gázpisztol­yt, amilyet...
vasárnap, amikor kimentem egy címre, András volt a megrendelő. Eleinte bizonytala­n voltam benne, hogy ismerjük egymást, de miután elindultun­k, vörösödni kezdett a feje. Ilyennel támadt A taxis telefonján keresett egy olyan gázpisztol­yt, amilyet...
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary