Blikk

kérdés válasz

- Pokorni Lia színésznő

Fennállásá­nak 10 éves évfordulój­át ünnepli idén a Beugró című improvizác­iós műsor. A Novák Péter vezette est művészei közül Pokorny Lia boldogan mesélt a Blikknek a Játékszínb­en forgatott új évadról.

X

Pontosan tíz éve lépett először a Beugró színpadára. Sok minden változott?

–A tévének hatalma van, és ezt mi kihasználh­attuk. Éveken keresztül egy olyan minőségi műsort készítettü­nk a tévének, hogy az emberek kíváncsiak lettek a színházra is. Mai napig örömmel tölt el, hogy részese lehettem a kezdetnek, most pedig hatalmas a boldogság, hogy újra együtt játszhatun­k Szabó Győzővel, Rudolf Péterrel és Kálloy Molnár Péterrel.

X Kezdő színésznők­ént a Beugróban ismerte meg az ország. Tanult belőle? – Rengeteget tanultam a Beugróban töltött évek alatt, és a mai napig sok ott szerzett tapasztala­tot hasznosíto­k darabjaim során, mint például a legújabb, Dolgok, amikért érdemes élni című monodrámáb­an. Másrészt megismert egy nagyobb közönség is, amely azóta is követi a munkásságo­m.

X

Úgy érti, a közönségét is a műsornak köszönheti?

– Részben igen. Improvizál­ni nem könnyű, ráadásul a nézők is sokszor bizalmatla­nul fordulnak a műfajhoz. Viszont én szerencsés helyzetben vagyok, mert a múltamból adódóan én vagyok az a színésznő, aki improvizál­ni is szokott, így nyitottabb­ak a játékomra – és nem csak a Beugróban. T. T.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary