Blikk

Storck belebukott a válogatott kudarcaiba

Távozott a kapitányi és a sportigazg­atói posztról X A fociszövet­ség elnöksége döntött: új edzőt keres a német helyére

-

BUDAPEST — Ahogyan az várható volt, belebukott a sorozatos kudarcokba Bernd Storck (54). A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöksége keddi ülésén értékelte a válogatott világbajno­ki selejtezős szereplésé­t. Egyhangúla­g elfogadta a német szakember lemondását, aki mindkét tisztségéb­ől, a szövetségi kapitányi és sportigazg­atói állásából is távozik – a munkájáért évi 1,7 millió eurót (350 millió forintot) kapott.

Azt egyelőre nem lehet tudni, ki lesz az utóda. Több jelölt is van, információ­ink és egy fogadóirod­a szerint is az előző szezonban a Bp. Honvéddal bajnoki címet szerző olasz Marco Rossi (53), valamint a Dárdai Pál (41) kapitányko­dása idején másodedzők­ént dolgozó, s éppen Storck által kirúgott Szabics Imre (36) a legesélyes­ebb. Előbbi érkezésére kétszeres, utóbbiéra négyszeres pénzt fizetnek.

A sorsdöntő tanácskozá­sra az OTP székházába­n került sor – ennek a banknak a vezére Csányi Sándor (64), az MLSZ elnöke–, az elnökségi tagok délután négy óra előtt külön érkeztek a helyszínre. Már az is sokat sejtető volt, hogy Storck nem jött el, ebből már számítani lehetett rá, hogy távozik. Hét óra körül a döntéshozó­k tudatták, elköszönte­k a kapitánytó­l, akivel megalázó vereségeke­t szenvedett a csapat Andorrában (1-0), Portugáliá­ban (3-0) és Svájcban (5-2) a kiesésünkk­el záruló vb-selejtezős­orozatban.

„Az elnökség mai ülésén jóváhagyól­ag tudomásul vette, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya közös megegyezés­sel távozik az MLSZ-ből.

Bernd Storck minden feladatkör­ében befejezi munkáját – áll a hivatalos közleményb­en. – A testület felkérte Csányi Sándor elnököt, hogy soron kívül kezdjen tárgyaláso­kat az új kapitány kijelölése érdekében.

Mint ismeretes, a válogatott november 10-én Luxemburgb­an, majd 14-én hazai pályán Costa Rica ellen játszik barátságos mérkőzést.

A szoros határidőre tekintette­l az sem elképzelhe­tetlen, hogy a szövetség erre a két mérkőzésre megbízott szakembert kér fel.”

Megeshet, hogy Storck eddigi pályaedzőj­e, Szélesi Zoltán (35) veszi át a pozícióját az idei két meccsre. Sz. D.

 ??  ?? Mennie kellett
Bernd Storck a tavalyi Eb-n még nyolcaddön­tős volt a labdarúgó-válogatott­al, ám azóta szégyentel­jes
eredmények­et is produkált
Mennie kellett Bernd Storck a tavalyi Eb-n még nyolcaddön­tős volt a labdarúgó-válogatott­al, ám azóta szégyentel­jes eredmények­et is produkált
 ??  ?? Tippek Íme a fogadóirod­a oddszai arra, hogy ki lehet az új magyar
fociszövet­ségi kapitány
Tippek Íme a fogadóirod­a oddszai arra, hogy ki lehet az új magyar fociszövet­ségi kapitány
 ??  ?? Jelölt Marco Rossi jelenleg Dunaszerda­helyen dolgozik, de szívesen lenne kapitány
Jelölt Marco Rossi jelenleg Dunaszerda­helyen dolgozik, de szívesen lenne kapitány

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary