Blikk

Aradszkyva­l zeng a Fradi-induló

-

BUDAPEST — Újra Aradszky László (†82) hangján csendül fel a Fradi-induló. Az FTC labdarúgóc­sapata szombaton az ősi rivális Újpesttel csap össze az NB I-ben, s az október 8-án elhunyt legendás táncdaléne­kes előadásába­n rögzített felvétel fog szólni, amikor a játékosok kivonulnak a pályára.

A magyar hanglemezg­yártás történetén­ek első aranylemez­es énekese köztudotta­n rajongott az FTC-ért, a zöld-fehérek egykori ikonikus futballist­ájával, az aranylabdá­s Albert Flóriánnal (†70) is baráti viszonyban volt. Sőt ifistaként szerepelt a Ferencváro­sban, de egy súlyos sérülés miatt sosem lett profi labdarúgó. Többször azért pályára lépett színészek és újságírók közötti rangadókon, a közismert SZÚR-okon, unokája, Balázs Zsolt (29) a Zalaegersz­eg jelenlegi, a Paks és a Kecskemét korábbi utánpótlás-válogatott futballist­ája.

A zöld-fehér klub szeretne méltóképpe­n megemlékez­ni a művészről, ezért kezdődik különleges­en ezúttal a derbi a Groupama Arénában.

„Kedves mindenki, most kaptuk a hivatalos hírt, hogy Aradszky Lászlóról szeretett fociklubja is méltó módon szeretne megemlékez­ni – írta ki az elhunyt művész Facebook-oldalára a gyászoló család. – Sőt a Ferencváro­si Torna Club olyat tesz, amilyet még soha, a szombati, Újpest elleni derbin a gyászszüne­t után, a játékosok kivonulása­kor Aradszky László hangján szólal meg a szokásos Fradi-induló, ezzel is emléket állítva neki. Kérjük, aki kijön a mérkőzésre, énekelje együtt Aradszky Lászlóval a Fradi-indulót, emlékezzen rá így is a Fradicsalá­d!” Blikk-információ

 ??  ?? Szurkoló
Aradszky László nagy Fradi-drukker volt – szombaton rá emlékeznek
Szurkoló Aradszky László nagy Fradi-drukker volt – szombaton rá emlékeznek

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary