Blikk

Friss felmosás miatt nem engedte be a mentőket

Csellel jutottak be végül a lakásba

-

X Hiába ellenséges­ek

MAGYARORSZ­ÁG — Elképesztő esetről számolt be egy magyar mentőcsapa­t, tagjainak ugyanis életük talán legbizarra­bb szituációj­ában kellett életet menteniük. A mentőket egy asszony hívta ki, férje ugyanis féloldali végtagygye­ngeségre panaszkodo­tt:

– Sokat látott bajtársain­k hamar a helyszínre értek, ám a lakás ajtajában szokatlan kéréssel találták szembe magukat. A bejelentő nyitott ajtót. A piros kabátot viselő mentők látványa megnyugtat­ta ugyan az asszonyt, ám a munkavédel­mi szempontbó­l is előnyös bakancson megakadt a tekintete. Szinte felkiáltot­t: a cipőket vegyék le! Ne járkálják öszsze a lakást ebben a nagy cipőben, mert nemrég lett felmosva – írták az Országos Mentőszolg­álat Facebook-oldalára. Miközben a férje bent várt a segítségre, az egyik kolléga mentette meg a helyzetet, aki annak fejében, hogy elláthassá­k a beteget, egyenesen felmosást ígért a nőnek:

– Egy ilyen bakancs fel- és levétele nem egyszerű, de legfőképp nem gyors folyamat. Ki kell fűzni, sőt van amelyiken pluszcipzá­r garantálja a védelmet. A helyzetet a mentőápoló humora tette kevésbé kínossá. Megígérte, ha lesz idő a betegellát­ás után, ő fogja újból felmosni a padlót, ha lábukon maradhat a bakancs – írták. Szerencse, hogy a mentő ilyen találékony volt, mivel kiderült, hogy a férjnek BUDAPEST — Közel 9 millió forintból tegnap helyezték el a Bud Spencerről (†86) készült egész alakos bronzszobr­ot a Corvin sétányon. Az eredeti nevén Carlo Pedersoli olasz színészt ábrázoló, 2,4 méter magas műremeket június 27-i halála után Tasnádi Szandra szobrászmű­vész ajánlotta fel a Józsefváro­si Önkormányz­atnak.

– Az önkormányz­at azért fogadta el a felajánlás­t, mert a színész személye tiszteletr­e méltó mind sportolói, mind filmes karrierje miatt. Életútjáva­l olyan példát szolgáltat­ott, amely mindenképp­en megismerés­re méltó és követendő a mai generációk számára is – írta korábban a Blikknek a kerület vezetősége. A szoborról holnap rántják le a leplet. V. B. súlyos agyvérzése volt, azonnal kórházba kellett szállítani, a gyors reakció vélhetően az életét mentette meg.

– A mentőket mindig az a cél vezérli, hogy a betegen segítsenek. Ennek néha az a módja, ha az ellenséges­en fellépő környezett­el vagy az irreális elvárásoka­t támasztó hozzátarto­zókkal megfelelőe­n kommunikál­unk, a konfliktus­t megelőzzük vagy feloldjuk. A konkrét esetben a mentők találékony­sága révén a beteget gyorsan sikerült ellátni – mondta Győrfi Pál, a szolgálat sajtósa.

A mentőknek sokszor kell szembenézn­iük elképesztő esetekkel. Tavaly egy újpalotai idős emberhez nem tudtak bejutni, akinek a portáját 17 kutya őrizte. Idén egy sérült férfihoz érkeztek Pápateszér­re, azonban elindulni már nem tudtak, mivel egy részeg rokon ütötte és rúgta a mentőt. Azért amortizált­a le a rohamkocsi­t, mert ő is velük akart menni, ugyanis a városnak abban a részében volt dolga, ahova a sérültet vitték. Októberben egy vajúdó nő okozott fejtörést, aki szülése miatt riasztotta az ápolókat, elindulni azonban nem tudtak, az asszony ugyanis még vásárolgat­ni indult a közeli kisboltba. B. B.

a mentőkkel, nekik akkor is életet kell menteniük

 ??  ?? Van kiállása
Carlo Pedersoli, alias Bud Spencer hatalmas szobra a Corvin sétányon fog állni. Mellette a készítő, Tasnádi Szandra
Van kiállása Carlo Pedersoli, alias Bud Spencer hatalmas szobra a Corvin sétányon fog állni. Mellette a készítő, Tasnádi Szandra
 ??  ?? Így készült
A 2,4 méter magas szobrot még Tasnádi Szandra ajánlotta fel a Józsefváro­si Önkormányz­atnak. Hét végén leleplezik
Így készült A 2,4 méter magas szobrot még Tasnádi Szandra ajánlotta fel a Józsefváro­si Önkormányz­atnak. Hét végén leleplezik
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary