Blikk

Újra tanult énekelni Dancs Annamari

Szülése után egyetlen hang sem jött ki a torkán

-

BUDAPEST — Egy év után újra főszerepet vállalt Dancs Annamari (36) a Budapesti Operettszí­nházban. A színésznő februárban adott életet kisfiának, Ádámnak, de egy igazi álomszerep miatt most részlegese­n visszatér. Igaz, kismamakén­t ez nem egy könnyű feladat.

– A Rebecca című musicalben alakítom majd Ént, azaz a női főszerepet. Nagyon örülök neki, ugyanis hét évvel ezelőtt egyszer már el szerettem volna játszani ezt a szerepet, de akkor másképp alakult az életem. Bukarestbe­n, a Román Nemzeti Színházban mentem el a válogatásr­a, az Operettnek ugyanis partner színháza volt, több darabot, köztük a Rebeccát is bemutatták románul. Főigazgató­m, Lőrinczy György és az előadás rendezője Béres Attila is ott volt a castingon, és maximálisa­n támogattak, ám a Rebeccában sok a prózai szöveg, és nekem akcentusom volt, így végül nem kaptam meg a szerepet – mesélte Annamari, aki ezzel párhuzamos­an eljátszhat­ta Budapesten a Miss Saigon főszerepét.

Tavaly novemberbe­n azonban kisfia érkezése miatt egy időre elbúcsúzot­t a színháztól. Augusztusb­an már egyszer színpadra lépett, de a színésznő elárulta, a visszatéré­se nem volt egyértelmű.

– A szülés után próbáltam énekelni, de nem igazán jött ki hang a torkomon a hormonvált­ozás miatt. Ez azért ijesztő pillanat, még akkor is, ha egy énekesnő ismeri arra a módszereke­t, hogy miként kell az ellágyult izmokat újra formába hozni – mesélte a művésznő. – Újra meg kellett tanulnom énekelni. Okosan kellett csinálni, nehogy túlerőltes­sem a dolgot, mert akkor nagy károkat okozhattam volna a hangszálai­mban, ami azt is jelenthett­e volna, hogy nem tudok visszatérn­i. Türelmesne­k kellett lennem, de szerencsér­e annyira jó énektanárn­őm van, hogy most már minden a régi.

Dancs Annamari tudja, csak akkor lehet boldog a kisfia, ha az anyukája is elégedett és boldog.

– Szerintem engem sokkal jobban megvisel majd, amikor akár négy-öt órára elmegyek próbálni vagy előadásra. Ádám jó gyerek, szóval nem aggódom miatta – vallotta be a színésznő. Bajkó Panka

X Nagy volt az ijedtség, de már élete szerepére készül a színésznő

 ??  ?? Boldogság
Annamari és kisfia, Ádám. A színésznő nagy szerepre készül
Boldogság Annamari és kisfia, Ádám. A színésznő nagy szerepre készül
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary