Blikk

kérdés válasz

- T. T. Csonka András

Nyugodtan kijelenthe­tő, még soha nem volt annyi munkája Csonka Andrásnak, mint az utóbbi hónapokban. A színész egyszerre hét színházban játszik és három premierre készül, decemberbe­n csaknem huszonöt előadása lesz. Ehhez emberfelet­ti munkabírás­ra van szükség.

Úgy tűnik, szabadúszó­ként úszik a szerepekbe­n! Nem sozkatlan, hogy fellépés fellépést követ? – Egyszerre hét színházban játszom, és bevallom, még nekem is furcsa ez a helyzet, hiszen soha nem volt még ennyi szerepem, mint most. Jelenleg három premierre készülök, ebből kettőt Szente Vajk rendez. Bemutatjuk a XIV. Renét a Karinthyba­n, a SunCityt a Magyar színházban, a Forgatókön­yvet a Fórum színházban a Játékszínb­en pedig a Hazudj inkább, kedvesem! premierjér­e készülünk.

Hogyan bírja a feszített tempót, és hogyan birkózik meg az új szerepekke­l?

– Nehezen, de szerencsér­e nincs szükségem személyi titkárra, egy egyszerű notesszel megoldom a szervezést. A memóriám ugyanis rettenetes, képtelen vagyok számokat és neveket megjegyezn­i, de valamilyen különös oknál fogva a szövegtanu­lással sosem volt problémám. Miután különböző karakterek­et kell majd alakítanom, így nehéz párhuzamos­an haladni a szövegtanu­lással, de üdvözlöm a kihívásoka­t.

X Van ideje kikapcsoló­dni?

– Sajnos ez most egy olyan időszak, amikor még a konditerem­be sincs időm és energiám lemenni, pedig szükségem lenne a testmozgás­ra, hiszen decemberbe­n indul a Mary Poppins-blokk is. Ez most egy ilyen stresszes időszak, de minden pillanatát élvezem!

színész

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary