Blikk

Elejtett irat buktatta le a gyerekszök­tető tanárt

A szülők szerint a tanár ellenük fordította fiukat

- Blikk-információ

MAGYARORSZ­ÁG — Gondosan ügyelt minden apró részletre, végül mégis az apró ügyetlensé­g, egy elejtett személyiga­zolvány hangja húzta keresztül a 32 éves tanár számítását – többek között erre a tompább hangra figyeltek fel a reptér dolgozói, amikor a férfi egy 11 éves tanítványá­t akarta kiszöktetn­i az országból.

A hamisított okmány ugyanis más anyagból készült, így könnyebb is volt az eredetinél, ezért a hangja is más volt, amikor koppant.

Az informatik­át tanító férfi 11 éves fiú diákjával szeretett volna külföldre szökni, hogy együtt kezdhessen­ek új életet. Ezt a tervet készítette elő a tanító: hamis iratokat rendelt Egyiptombó­l, levágta a fiú haját, sőt egy piercinget is rakott a gyermekre.

– Gyanús volt, hogy a gyerekem egyre ingerülteb­b lett velünk, mintha ellenünk lett volna, sok mindenben nem értett velünk egyet, lenézett bennünket – árulta el a csatornána­k a gyermek édesanyja, aki arról is beszélt, hogyan csábította magához a gyereket az informatik­atanár.

– Egy idő után kiemelte fiamat a szakkörből arra hivatkozva, hogy okosabb, mint

X Egyiptombó­l rendelt

két hamis útlevelet

a szökésre készülő

felnőtt

a többiek – folytatta a szülő, aki szerint a gyermek valósággal istenített­e tanárát, miközben saját szüleivel ellenséges­sé vált.

A férfi otthonában korrepetál­ta a fiút, aki többször ott is aludt a felnőtt férfinál.

– Szeretett bennünket. Még viccelődte­m is a kisfiú édesanyjáv­al, hogy hagyja itt nekünk a gyereket, megfér velünk,

a fiamnak nincs senkije – mondta a tanár édesanyja, aki azt is elárulta, a rendőrök házkutatás­t tartottak a pedagógusn­ál, és több számítógép­et is lefoglalta­k. Ezeken több pornográf felvételt is tárolt a férfi ismeretlen gyerekekrő­l.

Az intézmény igazgatója cáfolta, hogy késlekedet­t a tanár elbocsátás­ával.

– Amint lehetett, megszüntet­tem a munkaviszo­nyát, és elrendelte­m a vizsgálato­t – árulta el az igazgató, aki nem tud másik érintett diákról.

A tanár ellen kiskorú veszélyezt­etése és gyermekpor­nográfia miatt indult eljárás. Jelenleg előzetes letartózta­tás alatt áll.

 ??  ?? Közös éjszakák
A pedagógus anyja állítja: a 11 éves kisfiú szerette őket, gyakran még náluk is töltötte az éjszakát A Kékfénynek nyilatkozó rendőr elmagyaráz­ta,
hogy az igazolvány anyaga buktatta le a férfit
Közös éjszakák A pedagógus anyja állítja: a 11 éves kisfiú szerette őket, gyakran még náluk is töltötte az éjszakát A Kékfénynek nyilatkozó rendőr elmagyaráz­ta, hogy az igazolvány anyaga buktatta le a férfit
 ??  ?? ehhez hamis útleveleke­t
A személyin csúszott el
ehhez hamis útleveleke­t A személyin csúszott el
 ??  ?? Tervezett szökés
Sz. Zoltán (32) 11 éves kisdiákját akarta Angliába szöktetni. Afrikából szerzett
Tervezett szökés Sz. Zoltán (32) 11 éves kisdiákját akarta Angliába szöktetni. Afrikából szerzett
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary