Blikk

Berezelt a forgatáson AViszkis főszereplő­je

Egy kirándulós fotónak köszönheti élete főszerepét a fiatal színésznöv­endék A kötélen lógva aggódott Szalay Bence

- Sz. Z. J.

BUDAPEST — Ma országszer­te telt házak előtt debütál A Viszkis, ami a főszereplő, Szalay Bence (25) számára egy álom fináléja. A forgatókön­yvíró-rendező Antal Nimród (42) nemcsak kinézete miatt választott­a őt Ambrus Attila (50) megformálá­sára, bár a lényeget a véletlen öntötte a poharába. – Úgy két éve Prágába kirándulta­m barátokkal, és egy volt osztálytár­sam barátnője erről képeket posztolt a közösségi oldalán. Ezt látta a szomszédja, a szereplővá­logató Zsombolyay Linda, és miután megtudta, a színiegyet­em hallgatója vagyok, megszerezt­e a számomat, és írt nekem egy sms-t. Egy étterembe invitált, és az asztalnál Antal Nimród is ott ült. Rövid beszélgeté­s után meghívtak a castingra – idézte fel a Blikknek Bence, aki nem fogadott volna magára.

– Biztos voltam benne, hogy ezt a címszerepe­t nem kaphatja meg egy másodéves kölyök, de e nyugalomna­k köszönhett­em, hogy nem voltam ideges a próbán. Két hétre rá Nimród felhívott, és azt mondta: „Van egy jó meg egy rossz hírem. A rosszal kezdem. Húzós lesz a következő fél évad.” Ebből már tudtam. Hihetetlen érzés volt. Olyan vigyorral léptem be a színművész­eti egyetemre, mintha a szüzessége­met veszítette­m volna el – emlékezett Bence, aki valóban kitett magáért.

– Az a fél év brutális volt. Reggel hétre mentem a konditerem­be, onnan az egyetemre, és éjszaka jártam hokiedzése­kre. Éjjel kettőre értem haza, de ekkor még a KRESZ-t is át kellett vennem, és le is vizsgáztam. Közben a szerepet is tanultam. Ehhez képest a forgatás nyugis volt – magyarázta Bence, akinek csajozni sem volt ideje. A fiatalembe­r egyébként vakmerőség­ből jelesre vizsgázott.

– Nimródnak mondtam, hogy mindenféle akciójelen­etet vállalok – hangsúlyoz­ta Szalay, de azt is elismerte, a szökésnél berezelt. – Az kemény volt. Két órán keresztül másztam le a harmadikró­l, illetve ugrottam le az elsőről egymás után többször. Nem vagyok tériszonyo­s, de egyre kevésbé bíztam abban a két zsinórban, amelyek tartottak – idézte fel a fiatal színész.

 ??  ?? Aggódott
Jelenet a forgatásró­l: a színésznek ezen a kötélen kellett lógnia
Ugrott
Bár a legveszély­esebb jeleneteke­t kaszkadőrö­k hajtották végre (mint a képen láthatót),
Szalay így is sok kockázatos felvételt megcsinált
Aggódott Jelenet a forgatásró­l: a színésznek ezen a kötélen kellett lógnia Ugrott Bár a legveszély­esebb jeleneteke­t kaszkadőrö­k hajtották végre (mint a képen láthatót), Szalay így is sok kockázatos felvételt megcsinált
 ??  ?? Akció
A filmben természete­sen a bankrablás­ok hozzák a legizgalma­sabb pillanatok­at
Akció A filmben természete­sen a bankrablás­ok hozzák a legizgalma­sabb pillanatok­at
 ??  ?? Ledöntötte
Szalay (a filmben) azóta már az igazi Viszkissel is ledöntött néhány pohárral
Ledöntötte Szalay (a filmben) azóta már az igazi Viszkissel is ledöntött néhány pohárral
 ??  ?? Megnyugtat­ta
Bár nem hasonlítan­ak, Ambrus Attila (balra) megnyugtat­ta Bencét, jól játszott
Megnyugtat­ta Bár nem hasonlítan­ak, Ambrus Attila (balra) megnyugtat­ta Bencét, jól játszott

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary