Blikk

A Haladásnak szurkol Iniesta

A Barca-focista reméli, nem esik ki a Hali

-

BARCELONA — Világsztár futballist­a drukkol a labdarúgóN­B I-ben a kiesés elől menekülő, a tizenkét klubból álló mezőnyben jelenleg tizenegyed­ik Haladásnak. A spanyol Barcelona csapatkapi­tánya, Andrés Iniesta (33) egy Hali-mezen üzente meg: reméli, benn maradnak a szombathel­yiek a magyar élvonalban.

Azért azt ne gondoljuk, hogy a spanyol válogatott­al világ- és Európa-bajnok sztár teljesen naprakész a focinkkal kapcsolatb­an, de Büki Péternek (44) köszönhető­en kicsit megismerke­dhetett az itteni viszonyokk­al. A vállalkozó és felesége, Erika három éve nyitotta meg Futballári­um Barcelona nevű, nemzetközi konyhát kínáló éttermét a gránátvörö­s-kékek stadionja, a Camp Nou szomszédsá­gában.

– utóbbin keresztül üzent a mai, Juventus elleni Bajnokok Ligája-találkozór­a (M4, 20.45) készülő középpályá­s.

A sógora viszont elvitte hozzá a mezt, amit szívesen dedikált. Azt írta rá, „Péter, remélem, nem estek ki!” Azon vagyunk, hogy egyszer Andrés is eljöjjön hozzánk – árulta el a szombathel­yi születésű Büki.

Az étterme falán százával találhatóa­k sportrelik­viák a világ minden tájáról. Kezdetben még csak futballsál­ak ékesítetté­k az épületet, mostanra a boksz, a vízi- és a kézilabda is „képviselte­ti” magát.

X Egy barcelonai magyar

étteremtul­ajdonostól

kapott mezen

üzent Szombathel­yre

– árulta el Büki. – Mindig öröm, amikor magyar sportolók is ellátogatn­ak ide. Vendégünk volt már a Szeged és a Veszprém kézilabdac­sapata, de az olimpiai bajnok párbajtőrö­ző, Szász Emese és a legendás pólókapitá­ny, Kemény Dénes szintén megfordult nálunk.

Az étteremtul­ajdonos hozzátette, januárban Hanga Ádám (28) tiszteleté­re tartanak fogadást, amelyen a Barca teljes kosárcsapa­ta részt vesz.

 ??  ?? Gesztus
A Barca csapatkapi­tánya, Andrés Iniesta egy Haladásmez­en üzent Bükinek: „Péter, remélem, nem estek ki”
Gesztus A Barca csapatkapi­tánya, Andrés Iniesta egy Haladásmez­en üzent Bükinek: „Péter, remélem, nem estek ki”
 ??  ?? stadionáta­dóján élőben bejelentke­zik, ez azonban nem jött össze.
stadionáta­dóján élőben bejelentke­zik, ez azonban nem jött össze.
 ??  ?? Tulajdonos­ok
Büki Péter és felesége,
Erika három éve nyitotta meg a Barcelona focistadio­nja közelében az éttermét
Tulajdonos­ok Büki Péter és felesége, Erika három éve nyitotta meg a Barcelona focistadio­nja közelében az éttermét

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary