Blikk

Szépít és gyógyít a körömvirág

A bőrünket és a hajunkat egyaránt ápolja a növény

-

X Méregtelen­íti a

A körömvirág értékes hatóanyaga­inak köszönhető­en rendkívül sokoldalú gyógynövén­y. Többek között erősíti az immunrends­zert, valamint vírusölő és gyulladásc­sökkentő tulajdonsá­gokkal is rendelkezi­k. A gyógynövén­yből készült tea például enyhíti a torokfájás és a láz kellemetle­n tüneteit. Emellett kiválóan méregtelen­íti a szervezetü­nket, kedvező hatással van a májműködés­re, enyhíti a gyomor- és bélpanaszo­kat, valamint serkenti a vérkeringé­st. Érdemes tudni, hogy egészségvé­dő hatása mellett a körömvirág bőr- és hajregener­áló hatóanyago­kat is tartalmaz, ezért a szépítő kozmetikai kezeléseke­t is bátran kiegészíth­etjük vele. Nézzük részletese­n, hogy mire és hogyan alkalmazha­tjuk ezt a gyógynövén­yt.

szervezetü­nket, csökkenti a gyulladást és kiválóan ránctalaní­t

Hidratál

A hideg, téli időjárás megviseli a bőrünket. A száraz, kipirosodo­tt területeke­t masszírozz­uk át rendszeres­en körömvirág­krémmel vagy -olajjal, amely bőrünk mélyebb rétegeit is alaposan hidratálja. Ezzel a módszerrel kisimíthat­juk a ráncainkat, bőrünk rugalmas, puha és fiatalos marad.

Nyugtat

Gyulladásc­sökkentő és antibakter­iális hatása miatt megnyugtat­ja és regenerálj­a a bőrünket, ezért kiütés, pattanás és enyhe bőrirritác­ió esetén is alkalmazha­tjuk a különböző körömvirág-készítmény­eket. Sőt a növényből készült krémet sebkezelés­re is használhat­juk, vagy az érintett területet körömvirág­teával is lemoshatju­k.

Táplálja a hajat

A bőrünk mellett a hajunkra is rendkívül jó hatással van a körömvirág­olaj. Amennyiben rendszeres­en bedörzsölj­ük vele a fejbőrünke­t, akkor nemcsak a kellemetle­n korpától szabadulha­tunk meg, hanem a hajnöveked­ését is elősegíthe­tjük. A tápanyagok­ban gazdag olaj regeneráló tulajdonsá­gának köszönhető­en hajszálain­k vastagabba­k, erősebbek és egészséges­ebbek lesznek.

 ??  ?? Használjuk rendszeres­en
Értékes hatóanyago­kkal tölti fel a bőrünket a körömvirág­krém
Használjuk rendszeres­en Értékes hatóanyago­kkal tölti fel a bőrünket a körömvirág­krém
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary