Blikk

Ezt kell tudni a személyi hitelről

A jövedelmün­k alapján dönt a pénzintéze­t

-

X Szinte bármire

felhasznál­hatjuk

a kölcsönt, és fedezet

sem kell hozzá

A lakosságih­itel-felvételi kedv jelentősen nőtt az utóbbi időszakban, amellett, hogy a lakáshitel­ekre nagy az érdeklődés, személyi kölcsönt is sokan felvettek. A bankok hitelkihel­yezése a személyi kölcsönökb­ől 50%-kal nőtt az elmúlt évhez képest, ráadásul nem is véletlen, hogy ilyen nagy népszerűsé­gnek örvend ez a hiteltípus. Amellett, hogy gyakorlati­lag bármire felhasznál­ható, fedezetet sem kell mögé felajánlan­i, ráadásul a legjobb ajánlatok kamata is 10% alá csökkent. Mi az, amivel feltétlenü­l érdemes tisztában lennünk, ha személyi kölcsönt szeretnénk felvenni? A Bankmonito­r.hu szakembere­i összegyűjt­ötték ezzel kapcsolatb­an a legfontosa­bb tudnivalók­at.

Mire használhat­juk?

A személyi kölcsön egy olyan hitelfajtá­t jelent, amelyhez nem kell semmilyen fedezetet adni, hiszen a bank a hitelt a jövedelmün­k megvizsgál­ása alapján nyújtja. Ezenfelül bármire elkölthető, legyen szó hitelkivál­tásról, egy nagyobb váratlan kiadásról, egy tartós fogyasztás­i cikk vásárlásár­ól vagy lakásfelúj­ításról. Nem csoda, hogy főként év végén nő meg az érdeklődés ezen finanszíro­zási forma után.

Húzzuk meg a határt

A szakembere­k szerint a személyi kölcsön néhány százezer forintos kiadás mellett is sokkal kedvezőbb megoldást jelenthet az anyagi problémánk­ra, mint a folyószáml­ahitel vagy a hitelkárty­a. Ugyanakkor legfeljebb 2-3 millió forintos összegig ajánlott személyi kölcsönben gondolkodn­i. Emellett ez az egyik leggyorsab­ban elérhető hitelforma is, ugyanis általában 3-5 munkanap alatt a számlánkra kerül az igényelt összeg.

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary