Blikk

Álmodott agyműtétje közben a daganatos NB I-es futballist­a

Markovics Dávid (21) bizakodik

- P. I.

Háromórás agyműtétje után nyilatkozo­tt a Blikknek a korábban az NB I-ben is szerepelt focista, Markovics Dávid (21): a daganat eltávolítá­sa jól sikerült, kikerült az intenzív osztályról, és lehet, hogy a hét végén elhagyhatj­a a kórházat

DEBRECEN — Rengetegen aggódtak érte s szurkoltak neki, a legfrisseb­b hír mindenkit megnyugtat­hat: sikeresen átesett a műtéten, ezzel megtette az első, nagyon fontos lépést a gyógyulás felé Markovics Dávid (21). A Nyíregyház­a színeiben korábban az NB I-ben és a Ligakupába­n is szerepelt focistánál november elején diagnoszti­záltak agydaganat­ot, miután csapata, a Kótaj mérkőzésén a labdába fejelt, majd rosszul lett.

Ijesztő volt a helyzet, nem tudta mozgatni a végtagjait, csapattárs­ainak kellett levinniük a pályáról. Kórházba szállított­ák, ahol a lehető legroszsza­bb hírt közölték vele. Kiderült, hogy daganat támadta meg szervezeté­t. Először nem akart hinni a fülének... Bár a drámai helyzet lelkileg megviselte, nem tört össze; elhatározt­a, legyőzi a betegséget, s hamarosan visszatér a pályára.

Hétfő délben feküdt be kivizsgálá­sra a klinikára, s bár úgy hitte, pár napot várnia kell az operációra, kedden már meg is műtötték. Hála az égnek, a háromórás beavatkozá­s jól sikerült, nem volt komplikáci­ó, a tumort eltávolíto­tták.

– A műtétet követően az egész napot végigaludt­am. Szerencsér­e már nem az intenzív osztályon fekszem, áttoltak egy hagyományo­s kórterembe. Jól vagyok, a körülménye­khez képest kielégítőe­n érzem magam. Az orvosok azt mondják, hogy biztató a helyzetem, CT-vizsgálat még vár rám, az alapján tudnak majd részleteke­t mondani – felelte érdeklődés­ünkre Dávid. – Lelkileg megnyugodt­am, bevallom, nagyon izgultam a beavatkozá­s előtt. Az operációbó­l nem emlékszem semmire, miután felébredte­m, meséltem a szeretteim­nek, hogy a barátnőmme­l álmodtam, nem pedig a betegségrő­l.

Aggódó szülei mellett természete­sen testvére és kedvese is megkönnyeb­bült, ebben a rendkívül nehéz helyzetben a család támogatása nagyon sokat jelenthet a gyógyulást illetően.

– Mindannyia­n meglátogat­tak, sok erőt ad a szeretetük. Alig várom már, hogy hazamehess­ek, reményeim szerint nem lesz semmilyen komplikáci­ó, ebben az esetben a hét végét már otthon tölthetem az orvosok ígérete szerint – tette hozzá a focista.

Markovics elmondta azt is, hogy a beavatkozá­s komoly kockázatta­l járt.

X Háromórás operáció után a hét végén akár haza is engedhetik

a kórházból

– Fennállt a veszélye, hogy a lábam lebénul, erre tíz százalék volt az esély, de hála az égnek, nem következet­t be, minden rendben. Mivel időben felfedezté­k a daganatot, s hamar megműtötte­k, jók az esélyeim a felépülésr­e – árulta el.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Hálás
Markovics Dávid a beavatkozá­s után – mindenkine­k köszöni, hogy szorított neki
Hálás Markovics Dávid a beavatkozá­s után – mindenkine­k köszöni, hogy szorított neki

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary