Blikk

Négy fiú vádolja zaklatássa­l a fociakadém­ia tanárát

Két Honvéd-játékos is az áldozata volt

-

X Az ügyészség szerint

BUDAPEST — Elmaradt tegnap a második tárgyalási nap, mégis kiszivárog­tak megdöbbent­ő, új információ­k abban az ügyben, amely fiatalok szexuális zaklatásáv­al kapcsolato­s.

Hiába gyülekezte­k tegnap az érintettek, elnapolták a tárgyalást a vádlott kérésére (meghalt a bátyja, gyomorprob­léma és láz gyötri), így csak később tudhatók meg a részletek.

A helyszínen egy érintett elmondta lapunknak, hogy ha beszélhete­tt volna a bíróságon, akkor nagyon „durva dolgokról” számolt volna be.

A négy fiatalkorú, tizenéves fiú szexuális zaklatás miatt tett panaszt a tanár ellen, aki a vád szerint két oktatási intézményb­en szedte áldozatait. A honvéd fociakadém­ia mellett egy gimnáziumn­ak két-két növendékét molesztált­a a férfi a vádak szerint, a pedagógus mindkét iskolában tanított. Ráadásul a négy, megkörnyék­ezett áldozat közül kettőnél állítólag aktus is történt.

a 41 éves férfinak

két fiatallal szexuális

kapcsolata is volt

ezt követően indult meg az eljárás. A tanárt tavaly január 13-án, az ellene tett feljelenté­s másnapján elvitték a rendőrök, fél évet előzetes letartózta­tásban töltött, június vége óta szabadlábo­n védekezik. Csütörtök délelőtt csak egy sértett, az egyik ifjú focista volt jelen, ő nézhetett a vádlott szemébe. Az ügyészség decemberbe­n emelt vádat a 41 éves pedagógus ellen, többrendbe­li szexuális kényszerít­és bűntette, kiskorú veszélyezt­etése miatt. A maximális kiszabható büntetése 12 év börtön.

„A vádirat szerint

– áll az ügyészség korábbi közleményé­ben. Sza. D.

 ??  ??
 ??  ?? Vádlott
A tanár szabadlábo­n védekezhet
Áldozat
Az egyik áldozat, egy fiatal focista a bíróságon találkozot­t a tanárral
el a történteke­t,
Vádlott A tanár szabadlábo­n védekezhet Áldozat Az egyik áldozat, egy fiatal focista a bíróságon találkozot­t a tanárral el a történteke­t,
 ??  ?? a férfi a hivatásábó­l adódó kötelezett­ségeit megszegve, a tanár-diák kapcsolato­n túlmutató bizalmi viszonyt alakított ki több tanítványá­val, majd szexuális célzattal és jelleggel közeledett feléjük”
a férfi a hivatásábó­l adódó kötelezett­ségeit megszegve, a tanár-diák kapcsolato­n túlmutató bizalmi viszonyt alakított ki több tanítványá­val, majd szexuális célzattal és jelleggel közeledett feléjük”

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary