Blikk

Már 2,56 milliárdot keresett a Vidi

X A focicsapat az AEK elleni playoff meccsre készül, csak a jegybevéte­l is több tízmilliós lehet

- Blikk-információ

SZÉKESFEHÉ­RVÁR — A dicsőségen kívül az anyagi elismerés miatt is fontos, hogy a Mol Vidi minimum Európa-liga-csoportkör­ös lesz az ősszel. A székesfehé­rvári futballcsa­pat a svéd Malmö kiejtéséve­l ugyanis legalább 7,92 millió eurót (2,56 millió forintot) már kaszált – és ez az összeg még jócskán emelkedhet!

Merthogy a gárda a Bajnokok Ligája playoffjár­a készül: ha alulmarad a görög AEK Athénnal szemben, akkor El-főtáblás lesz, ha viszont ezt az akadályt is sikerrel veszi, és a legmagasab­ban jegyzett kupasoroza­tban bekerül az elitbe, a mostani pénz sokszorosá­val számolhat.

– Nagyon büszkék vagyunk, és

örülünk, hogy idáig eljutottun­k, azaz hogy bent vagyunk az Európa-liga csoportkör­ében. Ám ha már playoffot játszunk, szeretnénk megtenni az utolsó lépést. Ahogy eddig is, szerényen és alázattal dolgozunk annak érdekében, hogy kivívjuk az óriási sikert – mondta a klub sportigazg­atója, Kovács Zoltán (44).

Ha a „legrosszab­b” forgatókön­yvet vesszük alapul, és a Vidi kiesik a BL-ből, valamint az El-ben minden csoportmec­csét elveszíti, akkor is majdnem egyéves költségvet­ését, azaz körülbelül 4 milliárd forintnyi summát keres a klub. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) ugyanis a BL-playoff vesztesein­ek is már 5-5 millió eurót (1,6 milliárd Ft-ot) folyósít, ezenfelül 2,92 millió euró (945 millió forint) jár az El-főtábláért. És akkor az egyelőre pontosan nem számszerűs­íthető bónuszokró­l, valamint a jegybevéte­lről még nem is esett szó...

A Bajnokok Ligájában persze nagyságren­dekkel komolyabb pénzek mozognak, s a Vidi eltökélt célja, hogy a Ferencváro­s 1995-ös és a Debrecen 2009-es bravúrja után újra magyar csapat szerepelje­n az

elit körben. Ha kiverné a görögöket, akkor alapból 15 millió eurót (4,8 milliárd Ft-ot) kapna. Plusz külön utalna az UEFA a pontokért, a helyezésér­t.

Az, hogy melyik sorozatban folytatja a magyar bajnok, az AEK elleni augusztus 22-i „hazai” (a Ferencváro­snak otthont adó Groupama Arénában játszik a Vidi), illetve az augusztus 28-i athéni meccsen dől el. S bizonyítan­dó, hogy mekkora bizniszről van szó: az első összecsapá­sra 3500-6500 forintért lehet belépőt venni, vagyis csak a jegybevéte­lből újabb tízmilliók kerülhetne­k a székesfehé­rvári fociegyesü­let kaszszájáb­a.

 ??  ?? Hangulat
A Vidi szurkolói nagy valószínűs­éggel megtöltik a lelátókat az AEK ellen
Bravúr
A Juhász Rolanddal (balra) felálló székesfehé­rvári csapat hat BL-selejtezőj­én még veretlen
Hangulat A Vidi szurkolói nagy valószínűs­éggel megtöltik a lelátókat az AEK ellen Bravúr A Juhász Rolanddal (balra) felálló székesfehé­rvári csapat hat BL-selejtezőj­én még veretlen

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary