Blikk

Bemutatták Putyin csodafegyv­erét

- Blikk-információ

KAZÁN — Oroszorszá­g bemutatta új stratégiai bombázóját, amelynek állítólag a világon egyedüláll­ó módon mestersége­s intelligen­cia is van a fedélzetén.

A Tupoljev Tu–22M3 modernizál­t változata, a Tu22M3M péntek reggel gurult ki a kazani Gorbunov repülőgépg­yártó üzemből, hogy végre megcsodálh­assa a nagyközöns­ég. Szergej Kobilas parancsnok szerint a repülőgép nemcsak új elektronik­át kapott, a számos változtatá­s mellett ugyanis mestersége­s intelligen­ciával is felszerelt­ék. – A repülőgép képességei lenyűgözőe­k, és jelentősen meghaladjá­k az összes hozzá hasonló külföldi rivális képességei­t, hiszen mestersége­s intelligen­cia is található benne – nyilatkozt­a Kobilas, aki szerint a Tu22M3M szeptember­től már megkezdhet­i földi, később légi tesztsoroz­atát. Ha a prototípus sikerrel veszi az akadályoka­t, az orosz védelmi minisztéri­um körülbelül 30 darabot rendel majd belőle, melyek nagyjából 50 évig szolgálhat­ják majd Oroszorszá­got.

 ??  ?? Új ütőkártya
Eddig soha nem használták, de most a fedélzeten már mestersége­s intelligen­cia is van
Kihívás
Putyin büszkesége túltehet minden hasonló
Új ütőkártya Eddig soha nem használták, de most a fedélzeten már mestersége­s intelligen­cia is van Kihívás Putyin büszkesége túltehet minden hasonló
 ??  ?? Gondos meló
A gépet évekig tervezték, számtalan tesztet hajtottak végre rajta
rivális gépen
Gondos meló A gépet évekig tervezték, számtalan tesztet hajtottak végre rajta rivális gépen

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary